En Sıcak Konular

İstanbul Barosu'nda bu hafta sonu seçim var

16 Ekim 2014 16:51 tsi
İstanbul Barosu'nda bu haftasonu yapılacak seçimlerde beş aday yarışacak. Hukukun Üstünlüğü Platformu, Avukat Abdullah Arar ile seçimlere giriyor

Dünyanın en büyük barolarından biri kabul edilen İstanbul Barosu Olağan Genel Kurulu, bu hafta sonu yapılacak. Seçimde, 32 bin 200 avukat, 5 farklı grubun adaylarından birini başkan seçecek.

Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak 2012-2014 Olağan Genel Kurulu, 18 Ekim Cumartesi günü, baro başkanlığı seçimi için oy verme işlemi ise 19 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek.

Gündemde yer alan hususların karara bağlanacağı ve konuşmaların yapılacağı günün ardından gerçekleştirilecek seçimde, yeni baro başkanının yanı sıra, yönetim kurulu, disiplin kurulu, denetleme kurulu ve Türkiye Barolar Birliği delegeleri de belirlenecek. Seçimde, İstanbul Barosu'na kayıtlı 32 bin 200 avukat, 81 sandıkta oy kullanacak.

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'nun adayı Ümit Kocasakal, Hukukun Üstünlüğü Platformu'nun adayı Abdullah Arar, Özgürlükçü ve Demokrat Avukatlar Grubu'nun eş başkan adayları Ercan Kanar ve Yıldız İmrek, İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu'nun adayı Ali Rıza Kaplan ve Çağdaş Avukatlar Grubu'nun adayı Ayhan Erdoğan başkanlık için yarışacak.


BARO SEÇİMLERİNİN VAZGEÇİLMEZİ: SLOGANLAR

Her aday, proje ve hedeflerini anlatan broşürler hazırladı. Gerek internet sitelerinden yayınlanan gerek adliye ve baro odalarında avukatlara dağıtılan broşürlerde, avukatların tercih etme gerekçeleri sıralandı.

Bu broşürlerde farklı sloganlar da dikkati çekti. Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu, "Bir baronun çok ötesinde" ve "Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır", Hukukun Üstünlüğü Platformu, "İstanbul'a yeni baro, baroya yeni başkan", Özgürlükçü Demokrat Avukatlar grubu, "Özgür ve demokratik bir toplum için özgürlükçü baro", İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu "İtibarlı avukat, mesleki gelecek, adalet, güven için, adaletin peşinde İMAG'da birliğe" ve Çağdaş Avukatlar Grubu da "Sokağı savunmak, hayatı savunmaktır" sloganlarını kullandı.


AVUKAT ABDULLAH ARAR: BARONUN AVUKATLIKLA İLGİLİ DERDİ YOK

Hukukun Üstünlüğü Platformu adına İstanbul Barosu Başkanlığına aday olan avukat Abdullah Arar, "Bizim anlayışımıza göre baro, avukatlık mesleğinin geliştirilmesi, engellerin ortadan kaldırılması, aşınan itibarının yeniden iadesi ve meslek haklarının tesisi için var olan bir meslek örgütüdür" dedi.

"Şeffaf, denetlenebilir, avukat, yargı ve adalet meselelerine çözüm arayan, 'hukuk üstün olsun' diyen, 'üstünlerin hukukuna hayır' diyen, bu mücadelede emeği geçen herkesi saygıyla anıyorum" ifadesini kullanan Arar, kadim bir meslek olan avukatlık payesinin, şeref payelerinden en büyüğü ve bağımsız bir meslek olduğunu dile getirdi.


"BARO YÖNETİMİNİN VİZYONU YOK"

Avukatlık yaşamına başladığı 1988'den beri baronun muhtelif yönetimlerine tanık olduğunu ve Barolar Birliği yapısı içinde hep adalet aradığını kaydeden Arar, mevcut baro yönetiminin insana, hukuka ve adalete dair bir vizyonu olmadığını, avukatlıkla ilgili dertleri bulunmadığını iddia etti.

Arar, buraya kendisini desteklemek için gelen avukatların tamamının hukuka ve adalete dair bir sevdaları, yürek yangınları olduğunu ifade ederek, görevdeki baro yönetiminin döneminin, avukatların aşınan itibarını hiç düşünmedikleri için kapanması gerektiğini savundu.

Baro yöneticiliğinin birtakım siyasi söylemlerin yanında bulunmak anlamına gelmediğini belirten Arar, "Bizim anlayışımıza göre baro, avukatlık mesleğinin geliştirilmesi, engellerin ortadan kaldırılması, aşınan itibarının yeniden iadesi ve meslek haklarının tesisi için var olan bir meslek örgütüdür" dedi.


"BARO BAŞKANI SİYASİ PARTİDEYMİŞ GİBİ DAVRANIYOR"

Mevcut baro başkanının siyasi söylemleriyle daha çok siyasi partideymiş gibi davrandığını ve Çağdaş Avukatlar Grubu olarak da savaşmanın gereğinden bahsettiğini söyleyen Arar, baronun ön seçim cesareti gösteremediğini ve bu nedenle kendilerine verilmiş 12 bin avukat oyuna hakaret ettiğini öne sürdü.

Abdullah Arar, şöyle devam etti:

"Biz savaş istemiyoruz. Biz ne savaş ne de 'barodan öte' diyorlar ya, biz öyle demiyoruz, biz, 'avukat, hak, adalet için baro' diyoruz. Henüz başkan olan ve ekibiyle birlikte yönetimde bulunan mantalite, Türkiye'nin yaşayageldiği, 'bu halk bir şey bilmez, biz nasıl istersek onları öyle idare ederiz' tarzı elitist, jakoben anlayışın yılmaz bekçileri olarak kendilerini görüyorlar. Ve zannediyorlar ki 32 bin avukat bize mahkum. Görecekler, Sayın Kocasakal (Ümit) siz İstanbul Barosu'nda, Sayın Feyzioğlu (Metin) siz de Barolar Birliği'nde 80 bini aşkın avukatın artık sürdürülmesi mümkün olmayan bu anlayışı yeniden onaylamayacağını bilmelisiniz. Meslektaşlarımız bu anlayışa 'dur' demek zorundadır."

Avukatlık mevzuatına yaraşır bir anlayışla, avukatlık onuruna yakışır bir baro olmak istediklerinin altını çizen Arar, "Allah bize adaletle hükmetmeyi emretmiş. İyiliği yaygınlaştırmayı emretmiş. Evvela insanız, sonra avukatız. 32 bin avukatın cinsiyeti, dili, dini, mezhebi, siyasi, ideolojik görüşü ne olursa olsun, avukatlık mesleği problemleri bizi kuşatmış ve devam ediyor. Yeni bir baroyu mümkün kılabiliriz. Kalan günlerdeki çalışmalarımızı bu aşkla yapmamız lazım" diye konuştu.

Hukukun Üstünlüğü Platformu Başkanı Adem Yıldırım da "Çeyrek asrı doldurmanın ve her zaman her yerde hukukun üstünlüğünü savunmanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz" diyerek, yapılacak yeni anayasada hukukun üstünlüğüne de yer verilmesi gerektiğini ifade etti.



Bu haber 492 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,441 µs