En Sıcak Konular

Belediyelere ÇED uyarısı

16 Ekim 2014 14:26 tsi
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belediyeler tarafından ruhsatlandırma işlemlerinden önce ÇED'e ilişkin gerekli sorgulamaların yapılmasının önemine dikkati çekti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatı ile belediyeler tarafından ruhsatlandırma işlemlerinden önce Çevresel Etki Değerlendirilmesine (ÇED) ilişkin gerekli sorgulamaların yapılmasının önemine binaen İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne yazı gönderildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığına, son zamanlarda belediyelerce ÇED yönetmeliğine tabi bazı projelerde "ÇED olumlu" ya da "ÇED gerekli değildir" kararı almadan faaliyete başlandığının tespit edildiği bildirildi.

ÇED süreci tamamlanmadan inşaata başlanmasının hem geri dönülemez çevre sorunlarına yol açtığı hem de bu faaliyetlere Kanun gereği idari para cezaları ve faaliyet durdurma yaptırımları uygulandığı kaydedildi.

Bu durumun yol açacağı zaman ve ekonomik kayıpların ve mağduriyetlerin önlenebilmesinde belediyelere büyük görev düştüğü belirtilen açıklamada, "Bu kapsamda ülkemizde ekonomik ve sosyal gelişmeye engel olmaksızın çevre değerlerini korumak, sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak amacıyla ilgili belediyelerce ruhsat vb. belgeler düzenlenmeden önce 2872 sayılı Çevre Kanununun 10. maddesi hükmü gereğince Çevresel Etki Değerlendirmesine ilişkin gerekli sorgulamanın yapılması büyük önem arz ediyor" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Bakanlığın, Çevre Kanununun hükümlerinin titizlikle uygulanması için 13 Ekim'de İçişleri Bakanlığına belediyelere bildirilmesi için yazı gönderdiği bilgisi verildi.

AA



Bu haber 390 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,879 µs