En Sıcak Konular

Demirel: AKP'nin karşısında % 53 var

7 Eylül 2007 10:40 tsi
Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Demirel: "Seçimden yüzde 47 çıkması kaygıları ortadan kaldırmaz. kaygıları Yüzde 47'nin karşısında yüzde 53 var"

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, siyasi iktidarı seçim öncesi eleştirenlerin, iktidar yüzde 47 oy aldı diye eleştirilerinden veya kaygılarından vazgeçmediğini söyledi.

Demirel, “Seçim öncesindeki eleştiriler veya kaygılar ortadan gitmiş değildir” dedi.
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Aylık Ekonomi Politik Enerji Dergisi Ekopolitik’in Ağustos sayısında yayınlanan röportajında, seçim öncesinde iktidara yöneltilen eleştiri ve kaygıların ortadan kaybolmadığını savundu.

Demirel, eleştiri yapanların ve kaygı duyanların, siyasi iktidar yüzde 47 oy aldı diye eleştiri ve kaygılarından vazgeçmediğini kaydetti. Demirel, “Veyahut da bu eleştirilerin içerisinde fevkalade haklı olan birtakım hususlar vardır ki, bunları siyasi iktidar kabul etse de etmese de yüzde 47 ile seçimin neticelenmiş olması bunları ortadan kaldırmaz” diye konuştu.

İktidarın öyle düşünmesi halinde çok büyük yanılgı olacağını ve seçimin sonuç itibariyle huzur getirmeyeceğini dile getiren Demirel, “Yüzde 47’nin karşısında yüzde 53 vardır” dedi.

Türkiye’nin yeniden Cumhuriyetin temel niteliklerini tartışma istikametine sürüklenmemesi gerektiğini vurgulayan Demirel, bu konuda herkese çok önemli görevler düştüğünü söyledi. Demirel, Türkiye’de Cumhuriyetinin temel niteliklerine karşı, halkın ve kurumların çok hassas olduğunu da ifade etti.
Nisan ve Mayıs’ta Türkiye’de büyük huzursuzlukların olduğunu ve kamuoyunun çalkalandığını belirten Demirel, şunları söyledi:

“Türkiye’nin tarihinde görülmemiş büyük mitingler olmuştur. Bu mitingler ülkenin yönetimine destek veren veya yönetimden memnuniyetlerinin beyan eden mitingler değildi. Birtakım kaygıları beyan eden mitinglerdi ve bu mitinglerin birtakım mesajları vardı. Seçimi değerlendirirken bunları olmamış gibi farz edemeyiz. Seçim sonrasını düşünürken de bunları yine olmamış gibi farz edemeyiz. Bugün şu anda içinde bulunduğumuz durum ne olursa olsun, Türkiye bunların mevcudiyetini dikkate almak mecburiyetindedir.”


Siyasi istikrar için parlamentoda sayısal çoğunluğa sahip olmanın yetmeyeceğini kaydeden Demirel, ”İstikrar denildiği zaman anlaşılması gereken huzur, sükun, devletin ahenk içinde işlemesi, toplumun ahenk içinde yoluna devam etmesidir. Buna siyasi iktidarın gücü zaman zaman yetmez” diye konuştu.

Demirel, son seçimin tam bir tahlilinin henüz yapılamadığını belirterek merkez sağın başarısızlığının arkasından, seçmenin sağda yeni yüzler görmek isteyip istemediğini söylemek için de erken olduğunu kaydetti. Demirel, AKP’nin seçim başarısında merkez sağdaki birleşmenin gerçekleştirilememesinin de etkisi olduğunu savundu. Demirel, “Orta sağın, ortada olan siyasi partilerin başarısızlığı, bilhassa Doğru Yol Partisi ile Anavatan Partisi’nin birleşme yapamayışları, aslında bu seçimin neticesinde müessirdir ve ortadaki kitlenin bu tarafa kaymasına önemli tesiri vardır” dedi.

Aktif haber



Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,443 µs