En Sıcak Konular

Elitaş: Meseleyi sulandırmanın manası yok

16 Ekim 2014 12:03 tsi
AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, dört eski bakanla ilgili kurulan Meclis soruşturma komisyonunun çalıştırılmayacağı iddialarına, "Böylesine ciddi bir meseleyi sulandırmanın bir manası yok" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AA muhabirinin konuya ilişkin sorularını yanıtladı. Elitaş, komisyonun AK Parti'li milletvekillerinin verdiği önerge doğrultusunda kurulduğunu anımsattı.
 
Komisyonun bugün toplanacağına dikkati çeken Elitaş, Komisyon Başkanlığı'nın, komisyonun çalışması için uzman kadroları ilgili kurumlardan istediğini söyledi.
 
Elitaş, dün bir gazetenin köşe yazısında, "CHP komisyon üyelerinden birisinin komisyon toplantı salonuna girdiğinde Adalet ve İçişleri bakanlıklarından müfettişlerin orada gizlice dosyayı inceledikleri şeklinde" ifade bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti:
 
"Bu tamamen yanlış, yanıltıcı bir ifadedir. İlgili kurum ve kuruluşlardan bu konuyu bilen ve yeminli stenograf nasılsa komisyon uzmanları da yeminli olarak oraya gelirler. İncelemelerini yaparlar, komisyon üyelerinin görüşlerini tutanağa alıp raporu zaten teknik olarak onlar hazırlarlar. Dün bir siyasi partinin milletvekilinin açıkçası bu işi köpürtmek için mecrasından çıkarabilmek için yanıltıcı bilgi vererek, bir köşe yazarının da esasını, doğrusunu öğrenmeden bunu yazması... Açıkçası önyargıyla bakıldığı kanaatindeyim.
 
AK Parti milletvekilleri olarak verdiğimiz önergeyle kurulan soruşturma komisyonunun işin doğrusu neyse, hakka, hukuka, adalete uygun bir şekilde anayasa ve İçtüzük gereğince en sağlıklı bir şekilde araştırmasını yapıp, raporunu ona göre düzenleyip, TBMM Genel Kurulu'nun oylarına sunulmak üzere hazırlamasının doğru olacağını düşünüyorum."
 
"Şov malzemesi yapmasını doğru bulmuyorum"
 
Muhalefetin, "özellikle CHP komisyon üyesinin bu konuyu şov malzemesi yapmasını doğru bulmadığını" vurgulayan Elitaş, "Çünkü varsa bir hataları muhakkak ki komisyon raporu sonucunda devreye girecek ve milletvekillerinin gizli oyuyla varsa suçları Anayasa Mahkemesi'ne gidecek. Anayasa Mahkemesi burada son kararını verecek" dedi.
 
Elitaş, milletvekillerinin ihsası reyde bulunur gibi konuyla alakalı farklı yaklaşımlar içerisinde bulunmalarının ahlaki bir davranış olmadığını kaydetti.
 
Muhalefetin, komisyonun şu ana kadar sadece bir kez toplandığı eleştirilerine ilişkin Elitaş, şunları söyledi:
 
"O  savcılığın TBMM Başkanlığı'na fezleke yerine kendi hazırladıkları, topladıkları ve 'belge' diye iddia ettikleri bir raporu göndermeden kaynaklanan yanlışlığın sonucudur. Cumhuriyet savcılıkları fezleke hazırlarlar, bu fezleke de bir veya 2 sayfadır. Meclis Başkanlığı'na gönderilir. Meclis Başkanlığı TBMM'den duyurur. 'Böyle bir durum söz konusudur, milletvekillerinin bilgilerine ve takdirlerine' der. Onunla ilgilenen 55 milletvekili varsa soruşturma komisyonu açılmasıyla ilgili önerge verilir. Önergede imzası bulunan milletvekilleri komisyon kurulmasına karar verilirse üye dahi olamazlar. Böylesine ciddi bir meseleyi sulandırmanın bir manası olmadığını düşünüyorum. Şu anda bu konuyla ilgili demek ki dosyada bir şey bulup bulamadıklarını bilmiyorum ama olayı '2015 seçimlerine giderken nasıl malzeme olarak kullanırız' diye hukuku da ayaklar altına alan bir davranış şekli içerisinde olduklarını ifade etmek herhalde yanıltıcı olmaz, yanlış olmaz."

aa
 

Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,744 µs