En Sıcak Konular

'ABD sizi kullanıp, atacak'

16 Ekim 2014 10:11 tsi
'ABD sizi kullanıp, atacak' O Amerikalı uzman oraya nasıl girdi?

Önce, Amerikan uçağının sesini duyuyorsunuz. Geliyor, hiçbir hava savunma direnişiyle karşılaşmadan, sanki bir tatbikattaymış gibi Kobani’nin üzerinden şöyle bir uçuyor, batıya, Yumurtalık bölgesine doğru ilerliyor, yükseliyor ve bir-kaç saniye sonrasında yeri-göğü sallayan o patlamayla karşılaşıyorsunuz. Mürşitpınar sınır kapısına 150 metre mesafedeydim, kapının hemen doğusunda, 200 metre uzaklıkta IŞİD-PYD çatışması sürüyordu. Zırhlı araçlar içindeki askeri yetkililer, bulunduğumuz bölgede uzun süre kalamayacağımızı, çatışan tarafların silahların menzilinde olduğumuzu söylediler. Füze zaten o sırada geldi. Büyük patlama ve sessizlik!.. Kalın siyah dumanın çıktığı noktada kaç kişinin öldüğünü bilmenize imkan yok, ama çatışmanın bir anda durması, çok şey ifade ediyor.

Kobani gibi küçük bir ilçenin içindeki sokak savaşına havadan nokta atışıyla bu ölçüde net müdahale “korunmaya çalışılan” taraftan da ölüme yol açmaz mı? “Kobani’de PYD’nin yanında Amerika uzman ekibi var, onlar, IŞİD mevzilerini lazer göstericiyle işaret ediyorlar, pilotlar yanılmıyorlar” diyor istihbarat kaynağı. Pekiyi, o Amerikalı uzman oraya nasıl girdi?

...

Kobani iki nedenden düşmeyecek. 1- Amerikan hava saldırıları askeri dengeyi belli bir yerde tutuyor, 2- Kobani’deki savaşçılar, Mürşitpınar üzerinden nefes alıyor. IŞİD günlerdir, kapının Suriye tarafını ele geçirmek için ağır kayıplar pahasına bu nedenle saldırıyor. Orası düşse, PYD’ye, yalnız, Batı kesiminden Yumurtalık’a kaçmak kalıyor.

Bu gerçeği, demin saydığım insan ve kurumlar bilmiyorlar mı?

Biliyorlar...

Ama, onlar, Kobani’den Halepçe çıkarıp, oradaki çatışmayı buraya taşımaya çalışıyorlar.

Ateşle oynuyorsunuz

Eğer derdiniz, Nusaybin-Kızıltepe-Viranşehir hattında Rojava’ya komşu bir “kanton” kurmaksa ve bütün bu yalan-dolanın ana amacı buysa, bunu yapmayın...

...

Amerika, Kobani’ye günde 28 saldırı yaparak size destek olurken ona çok güvenebilirsiniz. Ama güvenmeyin. “Serok Apo”yu bir günde Nairobi’den paketleyip o uçağa koyan da Amerika’ydı ve adım gibi biliyorum Öcalan, Amerika’ya kayıtsız-şartsız güvenerek yola çıkan tüm stratejileri durduracaktır.

Washington’un Türkiye ile hesabı başka... Siz şimdi emperyalistin gülen yüzünü görüyorsunuz, diğer yüzünü gördüğünüzde kullanıldığınızı anlayacaksınız.

Ardan Zentürk / Star  (İlgili kısım)



Bu haber 1,838 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,222 µs