En Sıcak Konular

'2 aylık ek süre daha isteyeceğiz'

15 Ekim 2014 20:56 tsi
Dört eski bakanla ilgili kurulan TBMM Soruşturma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü, komisyonun çalışma süresinin 26 Ekim'de dolacağını belirterek "Bu tarihten geçerli olmak üzere 2 aylık ek süre daha isteyeceğiz" dedi.

Dört eski bakanla ilgili kurulan TBMM Soruşturma Komisyonu Başkanı, AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, komisyonun 2 aylık çalışma süresinin 26 Ekim'de dolacağını belirterek "Bu tarihten geçerli olmak üzere 2 aylık ek süre daha isteyeceğiz" dedi.

Hakkı Köylü, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, komisyonun yarın saat 14.30'da toplanacağını söyledi.

"Yarınki toplantıdan sonra toplantıları hangi sıklıkla yapacaklarının sorulması" üzerine Köylü, "Kaç gün arayla yapılacağına biz karar vereceğiz. İstediğimiz zaman yaparız; 3 gün sonra da yaparız, 5 gün sonra da yaparız" diye konuştu.

Köylü, komisyonun 2 aylık çalışma süresinin 26 Ekim'de dolacağını anımsatarak, komisyonun çalışmalarını sürdürmesi için, bu tarihten geçerli olmak üzere 2 aylık ek süre daha isteyeceklerini bildirdi.

"Muhalefetin bir çok kez, komisyonun toplanarak fezlekeleri inceleme talebinde bulunduğunun anımsatılması" üzerine ise Köylü, "Boş boş toplantı yapmanın ne faydası olur? Toplantı yapacaksak bir şey yapmamız lazım" dedi.

Köylü, komisyon üyesi Aksünger'in, "Sadece komisyon üyesi milletvekillerinin girebileceği, fezlekelerin yer aldığı odada 3 kişinin fezlekeleri incelediğini gördüğü ve onları odadan çıkardığı" iddiasının sorulması üzerine, "Bizim komisyona dışarıdan uzman çağırma yetkimiz var. Uzman olarak komisyona yardımcı olmak maksadıyla çağırdık onları, Adalet Bakanlığı adına çalışmıyor onlar. Daha gerekirse başka yerlerden de uzman isteyeceğiz" diye konuştu. 

Uzmanların dosyaları inceleyerek özet çıkardığını anlatan Köylü, " Zaten bütün araştırma ve soruşturma komisyonları çalışmaları sırasında dışarıdan uzman çağırabiliyorlar, biz de o çerçevede çağırdık" ifadesini kullandı.

Köylü, "O zaman Erdal Aksünger'in uzmanları odadan çıkarma yetkisi yok" sözlerine, "Uzmanlar nezaketen ses çıkarmamışlar, başka odaya geçmişler ama yarın gelir gene çalışırlar" karşılığını verdi.

AA 



Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,332 µs