En Sıcak Konular

CHP'den 29 Ekim resepsiyon davetiyesine tepki!

15 Ekim 2014 17:41 tsi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk kez evsahipliği yapacağı, 29 Ekim resepsiyonu için davetiyeler gönderilmeye başlandı.

29 Ekim kutlamaları bu yıl ilk kez Çankaya Köşkü'nde yapılmayacak. Resepsiyon adresi olarak davetiyede, Cumhurbaşkanlığı adresi "Beştepe" olarak gösterildi.



Davetiyenin en dikkat çeken ayrıntılarından biri Cumhurbaşkanlığı adresi olarak Beştepe'nin geçmesi. Bu ayrıntı aynı zamanda bundan sonra Cumhurbaşkanlığı'nın da Çankaya Köşkü yerine yeni yapılan "Aksaray" ismi verilevek olan yeni Başbakanlık binası olacağını gösteriyor.

CHP İzmir milletvekili Birgül Ayman Güler ve Uşak milletvekili Dilek Akagün Yılmaz İnternethaber'den Nesrin Yılmaz'a konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Birgül Ayman Güler'in açıklaması şöyle:

BİZ KUTLAMALARIMIZI HALKLA YAPACAĞIZ

Son yıllarda ulusal bayramlarımızı biz halkımızla birlikte kutluyoruz. Bildiğiniz gibi hükumet her kutlamamıza toımaların suyuyla saldırıyor. Bu yıl da kutlamamızı halk kutlaması olarak sokaklarda yapacağız. Daha önce de politikalarını hiçbir şekilde onaylamadığım ve Cumhuriyet karşıtı gördüğüm için bu tarz davetlere katılmamıştım. Şimdi Atatürk Orman çiftliğini ve ormanı yok eden bu heyula tesiste elbette olmayacağım.

AOÇ'nin yok edilişi ve oranın adeta ranta açılışıyla kurulmuş, şimdi de anlaşılan Cumhurbaşkanlığı olarak kullanılacak olan binaya Beştepe adını verdikleri görülüyor. Bu bizim için yeni bir şey değil, sürpriz de değil. Ben onların kutlamalarını tanımayacağım ve sokakta olacağım.

Dilek Akagün Yılmaz'ın açıklaması şöyle:

TAYYİBİSTAN FEDERE CUMHURİYETİ KURMAK İSTİYOR
AKP'nin, Tayyip Erdoğan'ın yapmak istedikleri şey; laik Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmak. Zaten bu yıkımı da yaparken, TC'leri kurumlardan kaldırdılar, ulusal bayramları küçülttüler, önemsizleştirmeye çalıştılar. Şimdi aynı şekilde Cumhurbaşkanlığı Köşkü ve Atatürk'ün ismiyle anılan o köşkün ve Atatürk Orman Çiftliği isminin kaldırılması, Yeni Türkiye ile birlikte oldu. 2023'te yapmak istedikleri şey, laik Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkarak Tayyibistan yaratmak.
 
Uluslararası dengeler de el verirse Tayyibistan Federe Cumhuriyeti oluşturmak istiyor, bu çok açık. Bunu köşe taşlarını döşüyor diye düşünüyorum, çok üzücü. Buna Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Türkiye Cumhuriyetinden yana insanlar olarak, çok büyük tepki göstermemiz gerekiyor, kabul edilebilir bir şey değil, şiddetle kınıyorum.



Bu haber 640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,199 µs