En Sıcak Konular

Geliyor!

15 Ekim 2014 10:07 tsi
Geliyor! Dünya nereye, onlar nereye?

- Zuckerberg, Facebook hesabından yaptığı duyuruda eşi Priscilla'yla birlikte ABD Hastalık ve Kontrol Korunma Merkezi'ne ebola'yla mücadele için 25 milyon dolar bağışladığını bildirdi. Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, ebola'yla mücadele için 25 milyon dolar bağışladı.

- Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Ebola salgınının toplumların "yaşamını" tehdit edip, "başarısız devletlere" yol açabileceği konusunda uyardı. WHO başkanı Margaret Chan Batı Afrika'da yalaşık 4.000 kişiyi öldüren salgının, "uluslararası barış ve güvenlik krizine" yol açtığını söyledi. (BBC)

- Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Cenevre'de yaptığı açıklamada Ebola ile ilgili son derece olumsuz bir tablo çizdi. Örgütün Genel Direktör Yardımcısı Bruce Aylward bulaşıcı hastalığın geçen dört hafta içinde Batı Afrika'da başka bölgelere sıçradığını belirtti. Uzmanlar sadece bu hafta içinde hastalığa yakalananların sayısının 9 bini geçeceğini tahmin ediyor. Şimdiye kadar en az 4 bin 400 kişi Ebola'dan hayatını kaybetti. (DW)

- Ebola virüsü Batı Afrika'nın sınırlarını aşarak diğer kıtalara yayılmaya başlıyor. Bu durum ABD istihbarat yetkililerinin salgının küresel güvenliğin karşısındaki en büyük tehditlerden olduğu uyarılarını yeniden gündeme getirdi...ABD Başkanı Barack Obama dünyayı bu konuda daha ciddi çaba göstermeye çağırıyor. (Bloomberg)

- Uluslararası Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü, Ebola virüsü bulaşan 16 çalışanından dokuzunun hayatını kaybettiğini duyurdu.

ve..

- Rusya ve ABD arasında küresel güvenlik konularında işbirliği yenileme kararı almış. Karşılıklı görüş ve bilgi alışverişi yapılacak konular arasında ise IŞİD geliyor... (AP)

- Henry Kissinger, NBC televizyonunda katıldığı bir programda İran için ABD'nin "doğal müttefiki" açıklamasında bulundu.  "İran, ayetullah tarafından yönetildiği ve mezhep temeline dayandığı sürece dikkatli olmak zorundayız. Ancak temelde, İran bir ülke olarak Birleşik Devletlerin doğal müttefikidir. İdeolojik ve dini nedenler onu hasım kılıyor." (CNSNews.com)

www.iyibilgi.com



Bu haber 4,091 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,735 µs