En Sıcak Konular

IŞİD İslam’ı temsil etmiyor

15 Ekim 2014 09:57 tsi
IŞİD İslam’ı temsil etmiyor ABD Dışişleri Bakanı Kerry, “IŞİD, dinde bir şekilde tasdik edildiğini iddia ederek, kadınlara iğrenç muamelelerini rasyonelleştirmektedir. IŞİD, İslam’ı temsil etmiyor" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, IŞİD'in gurur duyarak, kadın ve kızların satılması, zorla evlendirilmesi, tecavüze uğraması, köleleştirilmesi ile adam kaçırmadan kendisine pay çıkardığını belirtti.
 
Kerry, yazılı açıklamasında, "IŞİD’de insanlığın en kötüsünü gördüklerini, IŞİD’in ahlaksızlık ve kötülüğünün şimdi de en son örneğiyle karşı karşıya olduklarını" bildirdi.
 
IŞİD'in, yaşları 12’ye varıncaya kadar, yüzlerce Yezidi ile diğer azınlıklardan kadın ve kızların satılması, zorla evlendirilmesi, tecavüze uğraması, köleleştirilmesi ile adam kaçırmadan, gurur duyarak kendisine pay çıkardığını ifade eden Kerry, şunları kaydetti:
 
“Alçakça IŞİD, dinde bir şekilde tasdik edildiğini iddia ederek, bu kadın ve kızlara yönelik bu iğrenç muamelelerini rasyonelleştirmektedir. Bu yanlış, tamamen yanlış. IŞİD, İslam’ı temsil etmiyor ve İslam bu tür bir alçaklığı onurlandırmaz ve göz yummaz. Gerçekte bu eylemler IŞİD’in İslam’ın düşmanı olduğunun hatırlatıcısıdır”.
 
Kerry, uluslararası toplumun ve tüm dini liderlerin IŞİD’in korkunç eylemlerini kınadığını hatırlatarak, şimdi kadın ve çocuklara yönelik bu eylemlerin de mümkün olan en güçlü biçimde kınanması çağrısı yaptı.
 
Kadınlara ve çocuklara bu yapılanların insan onurunun tüm tanımlarını ayaklar altına aldığını bildiren Kerry, bundan sorumlu olanların tanımlanması ve bundan tamamen sorumlu tutulması gerektiğini belirtti.
 
Kerry, ABD’nin, IŞİD’in kaçırma, köleleştirme, satma, tecavüz etme, zorla evlendirme ve kadın ve çocuklara şiddet uygulanması eylemlerini takip edeceğini, Irak hükümetiyle bu konuda çalışacağını kaydetti.

aa


Bu haber 661 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,581 µs