En Sıcak Konular

Böcek soruşturmasında sürpriz şüpheli

15 Ekim 2014 09:09 tsi
Böcek soruşturmasında sürpriz şüpheli
İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde Başbakanlık’ta ve Keçiören’deki çalışma ofisinde “gizli dinleme cihazı” bulunmasıyla ilgili yeni bir soruşturma başlattı.

Müfettişler, soruşturma çerçevesinde, “böcek” adı verilen gizli dinleme cihazlarının bulunduğu dönemde Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanı olan Ömer Altıparmak’ın ifadesini, “şüpheli” sıfatıyla aldı. Milliyet’in aldığı bilgiye göre, İçişleri Bakanlığı, halen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlık soruşturması yürütülen “Böcek Soruşturması” konusunda yeni bir idari soruşturma başlattı. Başbakanlık Teftiş Kurulu’nca yürütülen idari soruşturmanın adli soruşturmaya dönüşmesine karşın, İçişleri Bakanlığı, olayın emniyet görevlilerini kapsaması nedeniyle ayrı bir soruşturma yürütülmesine karar verdi.
 
Gerekçe: İhmali var
 
İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın onayıyla başlatılan yeni böcek soruşturmasında sürpriz bir isim de dosyada yer aldı. Müfettişler, dosyaya eski Altıparmak’ı da aldı. MİT’in görevlendirdiği uzmanların gizli dinleme cihazlarının bulmalarından önce, Başbakanlık binasına giderek Erdoğan’ın makam odasında inceleme yapan Emniyet İstihbarat Dairesi’nden görevlilerin bulamadığı cihazların daha sora MİT tarafından bulunması nedeniyle Altıparmak’ın dosya kapsamına alıdığı öğrenildi. Müfettişler, görevin yerine getirilmesinde ihmali bulunduğu iddiasıyla Altıpamak’ın ifadesine, “şüpheli” konumunda başvurdu.
 
Rapor Ala’ya sunulacak
 
Bununla ilgili olarak müfettişlerce hazırlanacak rapor, Ala’ya sunulduktan sonra Disiplin Kurulu’na gönderilecek. Dosyada, adli suç iddiasının yer alması halinde dosyanın bir örneği Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilecek.

Milliyet
 

Bu haber 926 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,050 µs