En Sıcak Konular

İsveç Başbakanı'nın cami ziyareti İslam dünyasının takdirini topladı

7 Eylül 2007 09:35 tsi
İsveç Başbakanı Reinfeldt'in, Stockholm'deki camiyi ziyaret ederek Müslümanları rencide eden karikatürler için üzüntüsünü dile getirmesi, olumlu yankı buldu. İKÖ Genel Sekreteri İhsanoğlu, "Müspet bir yaklaşım, mukaddeslere saygıyı gösteriyor." dedi.

Hz. Peygamber'e hakaret içeren karikatürler sebebiyle İslam ülkelerinin tepkisini çeken İsveç, attığı olumlu adımlarla gerilimi düşürmeyi başardı. İsveç Başbakanı Fredrik Reinfeldt'in Stockholm'deki camiyi ziyaret ederek, Müslümanları rencide eden karikatürler için üzüntülerini dile getirmesi, İslam dünyasının takdirini topladı. İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Zaman'a yaptığı açıklamada, İsveç Başbakanı'nın tavrını, "Müspet bir yaklaşım, iyi niyet ifadesi." sözleriyle değerlendirdi. İhsanoğlu, "Esas mesele, anayasal ve yasal sorumlulukların ötesinde siyasî ve ahlaki sorumluluklardır. Bu, hem ülkelerinde (İsveç'te) yaşayan insanlara hem de bir buçuk milyar insanın mukaddeslerine saygıyı gösterir." dedi. Başbakan Reinfeldt'e, İslam ülkelerinin büyükelçilerinden de destek geldi. İsveç'teki Cezayir Büyükelçisi Merzak Bedjaoui, "Bu girişimi çok yerinde buluyorum. Danimarka Başbakanı'nın yaptığının tam tersi." görüşünü dile getirdi. Başbakan'ın cami ziyareti sırasında görüştüğü İsveç İslam Federasyonu yönetim kurulu üyeleri ile Avrupa İslam Konfederasyonu yetkilileri ise toplantıdan memnuniyet duyduklarını açıkladı. İsveç'te bugün yapılması planlanan protesto gösterisi iptal edildi.

İslam karşıtlığının önlenmesi için Avrupa ve Amerika'dan da olumlu haberler geldi. 20 Eylül'de Georgetown Üniversitesi'nde İslam ülkelerinden ve Avrupa'dan akademisyenlerin de katılacağı uluslararası bir toplantı düzenlenecek. 9-10 Ekim'de de Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı İspanya'nın ev sahipliği'nde "İslam'a karşı ayırımcılık ve hoşgörüsüzlükle mücadele" konusu ele alınacak.
 
zaman



Bu haber 462 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,095 µs