En Sıcak Konular

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu müdürleri uyardı

14 Ekim 2014 16:33 tsi
Afyonkarahisar'da meydana gelen mühimmat patlaması sonucu şehit olan 25 askere Türkiye ağlarken, bölgeyi incelemeye gelen ve kendisini makamında ziyaret eden Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'e kilim hediye ederek tepki çeken Vali İrfan Balkanlıoğlu Ordu'ya

Balkanlıoğlu, Ordu'da katıldığı bir toplantıda bu sefer kurumda çalışan müdürlerin tabir-i caizse kulağını çekti. Vali Balkanlıoğlu kurum müdürlerinin vatandaşı ağır bürüokrasiye tabi tuttuklarından yakınarak personelini uyardı.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu’daki daire ve kurum müdürleriyle ‘İl İdare Şube Başkanları toplantısında bir araya geldi. Vali Balkanlıoğlu burada yaptığı konuşmada kurumu müdürlerine uyarıda bulundu: Vatandaş bana ulaşıyor ama müdüre ulaşamıyor.

Balkanlıoğlu, kurum müdürlerini uyardı. Çoğu zaman vatandaşın Vali’ye ulaşabildiği halde müdüre ulaşamadığını gördüğünü belirten Vali Balkanlıoğlu, kurum yöneticilerini uyararak, “Bizim patronumuz aslında vatandaşın kendisidir. Devlet, aracı konumundadır. Devlet maaşı bize vatandaşın ödediği vergilerle veriyor. Vatandaşın işi yapılabilecek iş ise, anında yapılması gerekir” dedi.
 
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu’daki daire ve kurum müdürleriyle ‘İl İdare Şube Başkanları toplantısında bir araya geldi. Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Albay Garip Gümüş, Vali Yardımcıları Salih Keser, Ömer Adar, Niyazi Erten, Halil Karbuz, Fatih Görmüş, Engin Avcı, İl Emniyet Müdürü İsmail Dalkılıç ve kurum müdürleri katıldı.
Kurum müdürlerine bir konuşma yapan Vali Balkanlıoğlu, kamu kurumlarının bir hizmet alanı olduğuna dikkat çekti. Bir dönem vatandaşın Vali’ye ulaşamazken, bugün rahatlıkla ulaşabilir konuma gelindiğini belirten Balkanlıoğlu, “Vatandaş bugün Vali’ye ulaşabiliyor ama müdüre ulaşamıyor. Haliyle bu durum sinir bozukluğuna yol açıyor” diye konuştu.

“BİZİM PATRONUMUZ VATANDAŞTIR”

Kurum müdürlerine uyarıda bulunan Vali Balkanlıoğlu, şöyle konuştu: “Bizim patronumuz aslında vatandaşın kendisidir. Devlet, aracı konumundadır. Devlet maaşı bize vatandaşın ödediği vergilerle veriyor. Neden veriyor? Vatandaşımıza hizmet edelim, hizmet üretelim diye. Son dönemlerde kamu hizmetleri son derece gelişti ve iyi bir noktaya geldi. Bütün memur ve müdürler anladı ki, bizler vatandaşa hizmet için varız. Kurumlar, vatandaşın çekinerek, korkarak geldiği yerler olmaktan çıktı. Bizler, yönetici pozisyonundayız ve hizmet üretiyoruz. Bazı durumlarda da hizmet talep ediyoruz. Çalıştığım birçok yerde vatandaşın en rahat ulaştığı kişi bendim. Bakıyorum, vatandaş bana ulaşıyor, ama müdüre ulaşamıyor. Bu durum vatandaşta sinir bozukluğuna ve hizmette birtakım sorunlara yol açıyor. Vatandaş müracaat ettiğinde yapılacak bir iş ise, sizlerin bunu anında yapması gerekir. Buna özen gösterelim. Vatandaşın işini kolaylaştıralım.”

“ÇALIŞAN VE ÇALIŞMAYAN PERSONELİ AYIRALIM”

Kurum Müdürlerinden personele kıyafet, davranış, mesai konularında örnek olmalarını, laubali davranışlardan kaçınmalarını isteyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”Kamu yöneticileri olarak bizler gücümüzü kanun ve mevzuattan alıyoruz. Çalışan ve çalışmayan personeli ayıralım. Bunları tespit edelim. Fazla personel varsa ihtiyacı olan kurumlara gönderelim. Hizmet üretme noktasında daha etkili ve verimli olma konusunda projeler üretelim. Bu konularda düzenli davranalım. Bana iletmek istediğiniz konular varsa, çekinmeden 24 saat gelebilirsiniz. Her konuyla ilgili arayabilirsiniz. Bizler bu iş için buradayız. Devletin bize sağladığı imkanlar saltanat sürelim diye verilmemiş, hizmet edelim diye verilmiştir” şeklinde konuştu.

“HİZMETLER TAM ZAMANINDA YAPILMALI”

Vatandaşa hizmet üretmek, kamu hizmeti sunmak, gerek duyulan hizmetleri tam zamanında layıkıyla yerine getirmek gerektiğine vurgu yapan Vali Balkanlıoğlu, ”Buna ilişkin her türlü tedbirleri almamız gerekir. İnsan eğer dikkatli, çalışkan ise her şey dört dörtlüktür. Eğer kötü ve tembelse ona birinci sınıf bina, birinci sınıf donanım, birinci sınıf personel de verseniz orası körelir, kötü olur. İnsan unsuru, motivasyonu çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, konuşmasının son bölümünde daire müdürlerinden bir sonraki toplantıda yapılan hizmetler, ihtiyaçlar ve sorunlarla ilgili bir brifing hazırlayarak katılımcılara sunmalarını istedi ve “Hangi kurumun ne iş yaptığını, daha iyi öğrenmiş oluruz” dedi.


Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,773 µs