En Sıcak Konular

Süre yarın bitiyor Öcalan ne diyecek?

14 Ekim 2014 15:07 tsi
Abdullah Öcalan'ın çözüm süreci için verdiği 15 Ekim tarihi yarın sona eriyor. Peki Öcalan yarın ne mesaj verecek? İşte son yaşanan gelişmeler

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın çözüm sürecine ilişkin verdiği süre yarın doluyor.

Öcalan, 6 Ekim'de kardeşi Mehmet Öcalan aracılığıyla gönderdiği mesajda "Çözüm de yok, müzakere de. 15 Ekim'e kadar bekleriz, gelen heyetlere dediklerimizi onlara aktarırız, ondan sonra yapacağımız bir şey kalmaz" demişti.

Öcalan'ın yarın verdiği süre bitiminde çözüm sürecine ilişkin nasıl bir açıklama yapacağı merak konusu.

İKİ GÜN KALA TASLAK GİTTİ

Öcalan'ın verdiği sürenin bitimine iki gün kala hükümet çözüm sürecine ilişkin taslak metni HDP'ye gönderdi. Hükümetin çözüm süreci taslağında “PKK’nın Türkiye dışına çıkışının” yol haritasının önemli ayaklarından biri olarak yer aldığı öğrenildi. PKK’lı grupların Türkiye dışına çıkışının, Şubat ayında başlayabileceği, çıkışın tamamlanmasının ardından, örgütün “Etkin eylemsizlik” kararı alması öngörülüyor.

ÖCALAN NE DİYECEK?

Öcalan'ın yarın süre bitiminde yapacağı açıklamanın olumlu olması durumunda HDP'ye gönderilen taslak metnin uygulamaya konulması konusunda uzlaşıya varıldığı şeklinde yorumlanacak.

PKK'DAN SALDIRI

Diğer taraftan Öcalan'ın verdiği ateşkes süresine karşı dün gece PKK ile TSK arasında çatışma çıktı. PKK önce Tunceli kent merkezine 30 kilometre mesafede bulunan Geyiksuyu köyündeki Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı ile Geyiksuyu Jandarma Karakolu Komutanlığı binalarına ve üs bölgelerine sızmak istedi. Sızma girişimi engellenirken, Güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında 3 ay noktada çatışma çıktı.

PKK, Tunceli'nin ardından bu kez Hakkari'de askere ateş açtı. Dağlıca Hudut Tabur Komutanlığı'na yapılan saldırı sonrası F16'lar Dağlıca'da PKK noktalarını bombaladı.

ERDOĞAN'DAN GÖZDAĞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise hafta sonu yaptığı konuşmada Kobani olaylarına katılanlar ve olayları organize edenler için ağır hukuki yaptırımlar geleceği sinyalini vermişti. En son cumartesi akşamı Rize Valiliği'ni akşam yemeğinde konuşan Erdoğan, bugünün tarihini işaret ederek, "TBMM inşallah Salı'dan sonra yeni yasal düzenlemeleri gerçekleştirerek, hükümet idari tedbirleri alarak, diğer tüm kurumlarımız üzerine düşeni yaparak sokakları bu vandallardan süratle temizleyecektir" demişti. Erdoğan konuşmasında ağırlıklı olarak sokak eylemleri çağrısı yapan HDP'yi ve HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ı hedef almıştı. 

Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,610 µs