En Sıcak Konular

Bahçeli: Sıkıysa IŞİD'in karşısına çıkın

14 Ekim 2014 11:59 tsi
IŞİD’in hedefindeki Kobani’ye yardım edilmesi için eylem yapanlara tepki gösteren MHP lideri Devlet Bahçeli, “Kendinize güveniyorsanız, sıkıysa, yüreğiniz yetiyorsa, IŞİD'in karşısına çıkın da görelim. Kobani’deki terörist sizi bekliyor, ne korkuyorsunuz?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında konuşma yaptı.

Konuşmasında ağırlıklo olarak Kobani eylemlerini değerlendiren Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Saldırıları şiddetli kınıyor, lanetliyoruz. Türkiye’nin sahipsiz olduğunu kimse düşünmesin. Sözde akillerden tek bir ses çıkmamıştır.

Kobani için timsah gözyaşı dökenler milli servete ihanet etmiştir. Bayrak namustur, şereftir, onurdur. Artık Türkiye kazanmalıdır, Türk bayrağı inmemek üzere dalgalanmalıdır.

'YUNAN İŞGALİNDEN NE FARKI VAR?'

Söyler misiniz bana 'Kobani düşerse Ankara düşer' diyenlerin Yunan işgal kuvvetlerinden ne farkı vardır? Kandil'deki terör şeflerinden emir alanlarla aynı çatıyı paylaşmak, aynı koridorlardan geçmek bizim için başlı başına zuldür.

'KOBANİ'Yİ KURTARDI MI?'

IŞİD protestosunda terör yöntemleri kullanılmıştır. Zulümden şikayet edenler zulüm yapmıştır. Kobani için ağlayanlar ölüm saçmıştır. Asıl meselesi Kobani değil, Türkiye’nin düşürülmesidir. Silahlı militanlar devreye girmiştir. Polisi şehit etmek Kobani’yi kurtarmış mıdır? Türkiye’nin baştan aşağı yıkılması Kobani’ye katkı sağladı mı?

'SIKIYORSA IŞİD'İN KARŞISINA ÇIKIN'

Türkiye'de terör estirenlere ve bunları destekleyen odaklara sesleniyorum; kendinize güveniyorsanız, sıkıysa, yüreğiniz yetiyorsa, IŞİD'in karşısına çıkın da görelim. İstanbul'da bağırmak kolaydır, Diyarbakır'da masumlara korku salmak maliyetsizdir. Sözde çözüm sürecinin puslu ortamında 'her yer Kobani her yer direniş' demek basittir. Kobani’deki terörist sizi bekliyor, ne korkuyorsunuz?

'YARDIM KORİDORU VATANA İHANETTİR'

Bingöl'de polise pusu kurduran, kurulmasına seyirci kalan, emzikli bebekleri kurşuna dizen, dağlarda fitne kazanı kaynatan, sokakları savaş alanına çeviren hainler, insanlık düşmanları size söylüyorum; Kobani'de IŞİD terörü sizi bekliyor. Ne duruyorsunuz, ne korkuyorsunuz IŞİD Kobani'de vuruyor, siz Türkiye'den selamlıyorsunuz.

IŞID Kobani'de eziyor, biçiyor, doğruyor, siz Türkiye'den ortak oluyorsunuz. Bu itibarla Kobani için koridor açılması, silah yardımı yapılması, buna sıcak bakılması vatana ihanet olacaktır.

Barzani’ye silah nasıl temin edilmiş. Madem Kobani’de sadece PYD var, neden yardım gitti? Kobani’ye giden araçların adresi kimdir?

'SÜREÇ BİTTİ, PKK TAHSİL ETTİ'

Davutoğlu, PYD’ye tavizler veriyor. PYD’yi meşru görmek, PKK’yı meşru görmektir. Davutoğlu, PYD ve PKK terörüne güvence vermiştir. Süreç çoktan bitti, PKK alacağını tahsil etti. Esad takıntısı Türkiye’yi sorunlu sürece mahkum etti.

'ADI KONULMAMIŞ BİR SAVAŞTIR'

Sayın Başbakan, neyi eğitiyor, neyi donatıyorsunuz? Türkiye teröristleri nasıl eğitecek? ABD’nin tuzağına düştüğünü görmüyor musunuz? İncirlik üssü de projelerine alet edilmektedir. Muhaliflere eğitim, Suriye ile adı konulmamış bir savaştır.

Suriye ve Irak sınırlarını tartışmaya açacak tekliften kaçılmak lazım. IŞİD, hem Irak ve Suriye’de cephe açabiliyor, dünyada bunu seyrediyorsa oyun büyük demektir.

'KENDİSİNİ NE ZANNEDİYOR?'

'Erdoğan cumhurbaşkanı olmaz' derken haklılığımız görülmüştür. Cumhurbaşkanı için yanlış birisi olduğunu tarih elbette yazacaktır. Cumhurbaşkanı, Başbakan’dan rol kapmaktadır. Parti genel başkan gibi açık hava toplantıları düzenlemektedir. Ağzını bozmuş, bağırıp çağırmıştır.

Erdoğan kendisini ne zannetmektedir? Cumhurbaşkanı mı, parti genel başkanı mı? Türkiye, tiran mı, cumhurbaşkanı mı seçmiştir? Cumhurbaşkanı siyasi partilerle kavga edemez. Cumhurbaşkanı yemini çiğnerse, hadi şereften geçtik de namustan vazgeçemez. Cumhurbaşkanıysa devlet geleneklerine uymak durumundadır."“

ntvmsnbc


Bu haber 490 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,666 µs