En Sıcak Konular

‘Yüz tanıma’ya takıldılar!

14 Ekim 2014 08:53 tsi
‘Yüz tanıma’ya takıldılar! Kobani’de yaralanınca tedavi için Türkiye’ye getirilen PKK’nın Diyarbakır ve Hakkari sorumluları sınır kapısındaki ‘Yüz Tanıma Sistemi’ sayesinde yakalandı.

Emniyet birimlerinin verdiği bilgiye göre Kobani'de olayların çıkmasından sonra, Türkiye'ye girecek PKK'lılara önlem almak için kısa sürede 'yüz tanıma sistemi' kondu. Yaralı olarak kapıya gelen ya da sınırdan geçmek isteyen herkesin parmak izleri alınırken yüzlerinin fotoğrafları çekildi ve haklarında arama olup olmadğı kontrol edildi. Bu kontroller sırasında sınırdan yaralı olarak geçirilen Selahattin Dilek sisteme takıldı. Şanlıurfa Emniyeti TEM birimi bunun üzerine Dilek'i tedavi gördüğü Suruç Devlet Hastanesi'nde gözetim altına aldı. Durumu savcılığa bildirdi savcılıktan gelen izin ile gözaltına aldı. Dilek tedavisinin bitmesinden sonra Diyarbakır'a nakledilecek.
 
 
 
 
 Diyarbakır'a sevk isteyince...
 
PKK'nın Hakkari Bölge Komutanı Selman Ateş ise Diyarbakır'da gözaltına alındı. Gözaltına alınma işleminde yine yüz tanıma sistemi kullanıldı. Emniyetten alınan bilgilere göre Ateş, 11 Ekim'de Suruç Devlet Hastanesi'ne getirildi ve Suriye uyruklu Abdulvahap oğlu 1988 doğumlu Hasan Ahmed olarak hastaneye kaydı yapıldı. Ancak kayıttan hemen sonra Ateş'in hastaneden Diyarbakır Selahattin Eyyübi Hastanesi'ne apar topar sevk alması emniyet birimlerinin dikkatini çekti. Yüz tanıma sistemi ile tekrar bilgileri kontrol edildiğinde ise şahsın Serhabun-Rızgar-Amara kod adlarını kulanan PKK'nın Hakkari bölge komutanı Selman Ateş olduğu tespit edildi.
 
Talimatlar 'Sofi'den...

4 arama kaydı bulunan Selahattin Dilek'in, 3 Temmuz 2013'te Diyarbakır Hani ilçesi Topçular Jandarma Karakolu'na saldırı talimatını verdiği ve 11 Eylül 2012'de Diyarbakır Dicle İlçesi Özel Harekat Şube Müdürlüğüne ait shortland ekip aracına düzenlenen roket atarlı ve uzun namlulu saldırı eylemini organize ettiği kaydedildi. Diğer yandan Dilek'in, geçtiğimiz yıl yerel seçimler öncesinde BDP dışında aday çıkmaması için tehdit içerikli mektup yazdığı da belirtildi.

 



 
Suriye'de yaralananlar, Mürşitpınar Sınır Kapısı'nda özel açılan bu kapıya getiriliyor.

 


 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Silahlı ve çelik yelekli asker ve özel harekat polisleri, demir kapıyı açıp sedyedeki yaralıyı içeri alıyor...
 
 

 

 
 

 

Sınırı geçen sedyedeki yaralının önce parmak izi alınıyor. Sonra yüz tanıma sistemi için fotoğrafı çekilen yaralı, hazır bekleyen ambulansla hastaneye götürülüyor, tedavi görürken de sistem aranıp aranmadığını saptıyor.
 
 
 
 Vatan



Bu haber 1,869 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,610 µs