En Sıcak Konular

''Türkiye için sürdürülebilir değil''

14 Ekim 2014 08:36 tsi
''Türkiye için sürdürülebilir değil'' Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Güvenli Liman Türkiye" sergisinde konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriyeli sığınmacılarla ilgili durumun Türkiye için sürdürülebilir olmadığını belirterek, "Uluslararası toplum bu yükü paylaşmalı ve uluslararası insancıl hukuk altındaki sorumluluklarını yerine getirmeli" dedi.
 
Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde düzenlenen "Güvenli Liman Türkiye" sergisinin açılışında yaptığı konuşmada, Türk topraklarının geleneksel olarak her din, ırk ve dilden insana tarih boyunca sığınmak için güvenli bir liman olduğunu söyledi.
 
Türk halkının tarih boyunca işkence, şiddet ve baskı nedeniyle anavatanını terk etmek zorunda kalanlara evlerini ve gönüllerini açtığını vurgulayan Çavuşoğlu, "Çok sayıda yabancının halen Türk topraklarına sığınmaya devam ediyor olması bunun delilidir" diye konuştu.
 
"Güvenli Liman Türkiye" sergisinin tarih boyunca Türk topraklarına sığınanların anılarını tazeleyeceğini dile getiren Çavuşoğlu, serginin aynı zamanda geçmişteki ve şimdiki Türk hükümetleri ile Türk halkının cömertliği konusunda da açık bir vizyon sağlayacağını söyledi.
 
"TÜRKİYE İÇİN SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL"
 
Çavuşoğlu, istikrarsızlık ve yıkımın artık kronik hal aldığı Suriye'de bir insani kriz ve trajedinin devam etmekte olduğunu da kaydederek, Türkiye'nin çatışmaların başından beri kendisine sığınan Suriyelilere ayrım yapmadan kapılarını açtığını anlattı.
 
Türkiye'de 1,5 milyondan fazla Suriyeli sığınmacının bulunduğunu ifade eden Çavuşoğlu, 220 bin Suriyelinin de sınır yakınlarında barındığını, Türkiye'nin bu süre içinde hiçbir fedakarlıktan kaçmadığını kaydetti.
 
Çavuşoğlu, Türkiye'nin Suriye halkının demokratik bir ülkeye kavuşma çabasına destek vermeye devam edeceğini de belirterek, "Bununla birlikte bu devasa insani felaket ve şu andaki durum Türkiye için sürdürülebilir değildir. Bunun etkileri sadece Türkiye'de değil bütün bölgede hissediliyor. Uluslararası toplum bu yükü paylaşmalı ve uluslararası insancıl hukuk altındaki sorumluluklarını yerine getirmeli" dedi.
 
ÇAVUŞOĞLU'NUN DİĞER TEMASLARI
 

Öte yandan Çavuşoğlu, bugün ABD'de yaşayan Süryani toplumu temsilcileri ve ABD'de mukim Ahıska Türkleriyle de Türkevi'nde ayrı ayrı görüştü.
 
Çavuşoğlu, New York'taki temasları sırasında Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç ve Myanmar Dışişleri Bakanı Wunna Maung Lwin ile de telefon görüşmesi

TRT Haber


Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,243 µs