En Sıcak Konular

Atina'dan Ankara'ya sondaj eleştirisi

13 Ekim 2014 16:07 tsi
Atina'da bir araya gelen Rum ve Yunan Dışişleri Bakanları, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmalarına engel olmaya çalışmasını eleştirerek IŞİD üzerinden göndermelerde bulundular

Yunanistan'da bir araya gelen Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Rum Dışişleri Bakanı Yannis Kasulidis ile Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos, Doğu Akdeniz'deki gaz arama çalışmaları ile adada iki taraf arasında askıya alınan müzakare görüşmelerine değindiler. Görüşmede iki taraf arasında denizde arama ve kurtarma çalışmaları için, uçak kazaları ve deniz kazaları gibi, işbirliği anlaşması imzaladı.

Atina'da gerçekleşen görüşme sonrasında düzenlene basın toplantısında konuşan iki dışişleri bakanının hedefinde Türkiye vardı.

Toplantıda konuşan Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos, "Uluslararası toplumun dikkati IŞİD'e yönelmişken, bu kadar ciddi bir kriz varken Türkiye bölgedeki gerginliği artırmamalıydı."  diyerek şunları söyledi: Ortak bildiri ve uzlaşı üzerine çalışmak yerine bu gerginlik ile uğraşıyoruz. Türkiye Kıbrıs Cumhuriyeti'ni tanımalı ve Kıbrıs'ın BM, AB üyesi, Euro Bölgesi'nde bulunan, bağımsız ve kendi egemenlik haklarına sahip bir ülke olduğu gerçeğini artık kabul etmeli. Uluslararası Hukuk ve Deniz Hukuku'nun Kıbrıs'a verdiği egemenlik haklarını tanımalı.

Venizelos, görüşmede Güney Kıbrıs ve Atina arasında ortak bir deniz politikası oluşturulması için daha yakın bir işbirliğine girilmesine ve ekonomik işbirliğinin arttırılmasına karar verdiklerini de sözlerine ekledi.

KASULİDİS: SONDAJ ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Kasulidis ise konuşmasında, çok yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Yunanistan'ın bir kez daha bize destek olduğunu/olacağını gördük."

Kasulidis, Türkiye'nin bölgede güç gösterisi yapamayacağını, uluslararası hukuka uyması gerektiğini belirterek şunları söyledi:  Türkiye'nin bu hareketinin bu zamanda olması Türkiye'nin çözümle ilgilenmediğini, çözümü ikinci plana attığını gösterir.

Sondaj çalışmalarına devam edilecek. Geri adım atılması söz konusu değil. Müzakerelere geri dönmemiz için Türkiye'nin tehdit ve güç gösterisini bitirmesi gerekir.

Türkiye'nin IŞİD'e ekonomik destek ve silah desteği verdiğini, IŞİd güçlerinin sınırlardan geçişine göz yumduğunu herkes biliyor.



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,677 µs