En Sıcak Konular

Hisarcıklıoğlu: Bu oyunu bozmak zorundayız

13 Ekim 2014 12:40 tsi
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Milletimizin arasına nifak sokulmasına izin veremeyiz. Geleceğimize, huzur ve zenginliğimize kastedilmesine müsaade edemeyiz. Bu oyunu bozmak zorundayız" dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, IŞİD bahanesiyle gerçekleştirilen izinsiz gösterilere ilişkin, "Bugün milletimizin arasına nifak sokulmasına, evlatlarımızın yeniden böyle bir oyuna kurban gitmesine izin veremeyiz. Kendi geleceğimize, kendi huzur ve zenginliğimize kastedilmesine müsaade edemeyiz. Bu oyunu bozmak zorundayız" dedi.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında  TOBB Konferans Salonunda düzenlenenTOBB İstişare Toplantısı'na Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), HAK- İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) yöneticileri ve temsilcileri katıldı.
 
Hisarcıklıoğlu, açılış konuşmasında, toplantıda her fikirden, her siyasi görüşten, her inançtan üyeleri bulunan Türkiye’nin işçileri, memurları, çiftçileri, esnafları ve işverenlerinin bulunduğunu, Doğu ve Güneydoğu bölgeleri başta olmak üzere Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen başkanlar, yerel kanaat önderlerinin toplantıda yer aldığını ifade etti.
 
Başbakan Davutoğlu'nun gerek Dışişleri Bakanlığı gerekse Başbakanlığı döneminde kadim devlet geleneğinin önemli ilkelerinden istişareye büyük önem verdiğini, sadece Başbakanlığı döneminde 3 kez sosyal tarafı oluşturan bu kuruluşlarla bir araya geldiğini belirten Hisarcıklıoğlu, konuya büyük bir hassasiyet gösteren Başbakan Yardımcısı Akdoğan'a da şükranlarını sundu. Son günlerde Türkiye'de istenmeyen görüntüler yaşandığını dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Kendi şehrini yakıp yıkan, kendi insanının canına kast eden bir akıl tutulması yaşanıyor" diye konuştu.
 
Saldırı sonucu hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet dileyen, saldırıya uğrayan esnaf ve vatandaşlara şifa temennisinde bulunan Hisarcıklıoğlu, evi, işyeri yağmalanan, bu süreçte mağdur olan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için başlattığı hızlı çalışmadan dolayı hükümete teşekkürlerini iletti.
 
Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:
 
"Şurası çok açık ki, bu yaşananlar ne ülkemizin, ne de komşu coğrafyamızın huzuruna, istikrarına bir katkı sağlıyor. Bölgemize ve bölge insanımıza katkı sağlamıyor. Tam tersine Türkiye'deki kardeşlikten ve istikrardan rahatsız olanların ekmeğine yağ sürüyor. Dinine, diline, ırkına bakmadan, coğrafyamızdaki çatışmalarda mağdur olan herkese kapısını sonuna kadar açan Türkiye'den rahatsız olanları memnun ediyor. Geçmişte, farklılıklarımızın, ayrılıklara dönüştürülmeye çalışıldığı karanlık günleri, ülkemizde oynanan kirli oyunları hepimiz çok iyi hatırlıyoruz. Bugün milletimizin arasına nifak sokulmasına, evlatlarımızın yeniden böyle bir oyuna kurban gitmesine izin veremeyiz. Kendi geleceğimize, kendi huzur ve zenginliğimize kastedilmesine müsaade edemeyiz. Bu oyunu bozmak zorundayız."
 
"Hedeflere ulaşmanın ilk şartı huzurdur"
 
Son birkaç yıldır Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ilk defa yatırım, istihdam, ekonomi ve zenginliğin konuşulmaya başlandığına işaret eden Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:
 
"Gelecekle ilgili umutlar ve hayaller konuşulmaya başlandı. İlk defa, Diyarbakır’ı, Van’ı, Urfa’yı bir sanayi ve turizm kenti yapmanın hayalini kurduk. Ülke olarak, büyük Türkiye’nin hayalini kurduk. Hayal kurmaktan öte, bunlarla ilgili yol haritaları çizdik, hedefleri ortaya koyduk. Bunu bizzat bölge insanı kendisi yaptı. Bu salonu dolduran kanaat önderleri yaptı. İşte bütün bu hayallere, hedeflere ulaşmanın ilk şartı huzurdur. Çünkü huzur, ticaret ve zenginlik birbirinden ayrılmayan bir bütündür. Huzur olmadan ticaret olmaz, ticaret olmadan zenginlik olmaz. Şunu iyi bilmeliyiz ki içinde bulunduğumuz coğrafyanın istikrarı da Türkiye’nin daha güçlü, daha zengin ve daha istikrarlı olmasına bağlıdır. Bu coğrafyanın, bu ülkenin, bu milletin geleceğini düşünen; şehri için, çocuğu için daha müreffeh bir gelecek isteyen herkesin en önemli önceliği huzur olmak zorundadır."
 
Türkiye’nin birliği ve kardeşliğini her türlü çatışmadan uzak tutmanın herkesin görevi olduğunu, israf edilen toplumsal enerjinin farkına varılması ve Türkiye için ortak geleceğe yönelik çalışmaların devam etmesi gerektiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Türkiye’yi bütün bu coğrafyadaki huzur, istikrar ve zenginliğin teminatı yapmak zorundayız. Bunu da ancak 78 milyon hep birlikte başarabiliriz. Biz, bu milletin ferasetine inanıyoruz. Eminimiz ki biz, bütün bu olaylardan, kardeşliğimiz daha da güçlenmiş olarak çıkacağız. Bir olarak, iri olarak ve diri olarak; hep birlikte, daha güzel günlere doğru birlikte yürümeye devam edeceğiz" dedi.

aa


Bu haber 475 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,066 µs