En Sıcak Konular

HSYK seçimindeki çarpıcı detaya dikkat çekti

13 Ekim 2014 09:21 tsi
HSYK seçimindeki çarpıcı detaya dikkat çekti HSYK seçimlerinin ardından, oyların sayımında çok çarpıcı bir detay da ortaya çıktı.

HSYK seçimlerini 24 TV'ye yorumlayan AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, oyların sayılması esnasında ortaya çıkan ilginç bir detayı açıkladı.

Tayyar, özellikle küçük yerlerde cemaate daha fazla oy çıktığının altını çizdi ve "bu, son alınan hakim ve savcıların ağırlıklı olarak Cemaat mensubu olduğunu gösteriyor. Çünkü onlar kıdemleri gereği henüz daha küçük yerlerde bulunuyorlar. Aslında bu durumun da sorgulanması gerekir" ifadelerini kullandı.

Şamil Tayyar şöyle konuştu:

Benim kişisel kanaatim, HSYK seçimleri 10 Ağustos'taki Cumhurbaşkanlığı seçimleri kadar kritik ve önemli bir seçim.

Biz ileri demokrasi, hak ve özgürlük alanlarının genişletilmesi adına, vesayetin kırılması adına anayasayı değiştirirken, birileri kendi iktidarını kurmaya çalışmış. Bu esnada alınan bütün savcı ve hakimlerin paralel yapıdan olduğu anlaşılıyor.

OYLARIN SAYIMINDA ORTAYA ÇIKAN ÇARPICI DETAY

Zaten ilk sandık sayımlarında, özellikle küçük yerlerde cemaate daha fazla oy çıktığını görüyoruz. Bu da, son alınan hakim ve savcıların ağırlıklı olarak cemaat mensubu olduğunu gösteriyor. Onlar kıdemleri gereği henüz daha küçük yerlerde bulunuyorlar. Aslında bu durumun da sorgulanması gerekir.

Ama şükürler olsun ki, çoğunluk vesayet zincirlerini kırma ve paralel çetenin yargı üzerinde oluşturduğu vesayeti sonlandırma adına ağırlıklı bir tercih kullanmış gibi görünüyor. Ben inanıyorum ki, bu seçimlerle Türkiye demokrasisi önemli bir kazanım elde etmiş olacak.

DARBECİLERE KALKAN OLDULAR

Yakın bir zamanda Türkiye'de çok önemli bir darbe teşebbüsü atlatıldı. 17-25 Aralık ekseninde. Ve malesef bu darbeyi gerçekleştiren çetenin yargıdaki uzantıları, darbe soruşturmasının önünde çok ciddi bir kalkan oluşturdular. Soruşturmayı yürüten savcılarla karar veren hakimlerle ilgili inceleme başlatıldı.

Yine aynı şekilde, darbe teşebbüsüne katılan savcılarla ilgili ihbarları ciddiye almadılar ve bir kenara attılar. Dolayısıyla, darbecilerle hesaplaşma, paralel çetenin yargı içindeki gücü nedeniyle arzu edilen noktaya gelememişti.

Şimdi bu HSYK'daki yeni yapılanmayla birlikte daha bağımsız, daha özgür, daha tarafsız bir yapının oluşacağını, vesayetçi anlayışla daha güçlü bir mücadele verileceğini düşünüyorum. Bunun da demokrasimiz önündeki engellerin kaldırılması bakımından kayda değer bir gelişme olduğunu ifade etmek isterim.

Ülkemiz adına hayırlı uğurlu olsun diyorum.

stargazete.com


Bu haber 1,021 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,673 µs