En Sıcak Konular

Gül, resepsiyona neden gelmedi?

7 Eylül 2007 08:01 tsi
Gül, resepsiyona neden gelmedi? 

Yargıtay Başkanı Osman Arslan, adli yılın açılışı dolayısıyla Devlet Konukevi'nde resepsiyon verdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de resepsiyona, üzerinde ''Cumhurbaşkanı ve Eşi'' yazan bir çelenk gönderdiği görüldü... Peki resepsiyonda kimler vardı

Resepsiyona, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara Valisi Kemal Önal, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yargı mensupları ile çok sayıda davetli katıldı.

Resepsiyonda, protokol için ayrılan yere oturan Toptan, Erdoğan ve bakanlar bir süre Yargıtay Başkanı Osman Arslan ile sohbet etti.

Başbakan Erdoğan, bu sırada yanına gelen 7 yaşındaki Zeynep Dölek adındaki kız çocuğunu sevdi.

Erdoğan, daha sonra Şahin ve Yazıcı ile resepsiyona katılanlarla tokalaşarak yeni adli yıllarını kutladı.

Erdoğan ve beraberindekiler Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok ile de bir süre sohbet etti.

Adalet Bakanı Şahin, Özdemir Özok'a, adli yıl açılış töreninde yaptığı konuşmasını önceki konuşmalarına göre daha objektif bulduğunu belirterek, ''Yani konuşman fena değildi'' dedi.

Özdemir Özok da hayatının hiçbir döneminde subjektif olmadığını, hep yüreğinden konuştuğunu söyledi. Özok,''Biz objektifiz. Hiçbir siyasi anlayışa karşı ön yargımız yok'' diye konuştu.

Özok, Başbakan Erdoğan ve Mehmet Ali Şahin'in yanından ayrılmasının ardından gazetecilerle sohbet etti.

Bakan Şahin'in konuşması hakkındaki değerlendirmesine teşekkür eden Özok, ''Ben hoşgörüyle karşılayacaklarını sanmıyordum, olumlu bir gelişme var'' dedi.

Özok'a, daha önce Başbakan Erdoğan hakkında söylediği ''İmam Hatipli olmasaydı, kültürlü olsaydı'' sözlerinin hatırlatılıp, bu konudaki görüşlerinin sorulması üzerine şöyle konuştu: ''Biz halkın yüzde 47 oy verdiği bir partiye saygı duyarız. Demek ki halk bizim Başbakan'da göremediğimiz bir şeyler görmüş. Demokrasi kültürü bunu gerektirir. Biz halkın tercihine saygı duyuyoruz, eğer aldıkları oy hokus pokus değilse...''

-İSRAİL'İN SURİYE'Yİ BOMBALADIĞI İDDİALARI-

Başbakan Erdoğan bir gazetecinin, İsrail uçaklarının Suriye'yi bombaladığına ilişkin Suriye Haber Ajansı'nda yayınlanan haberi hatırlatması ve kendisine bu konuda bilgi gelip gelmediğini sorması üzerine, ''Biraz bilgiler geldi ama net birşey olmayınca...'' dedi.

''Uçakların Türkiye üzerinden kalktığı doğru değil herhalde'' denilmesi üzerine de Erdoğan, başını ''Hayır'' anlamında salladı.

Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu kısa süre sohbet etti.

Yargıtay Başkanvekili Osman Şirin'in yeni hükümetin hayırlı olmasını dilemesi üzerine Başbakan Erdoğan, ''Hayırlısıysa sıçraya sıçraya gidiyoruz'' dedi. Osman Şirin, Başbakan Erdoğan'ın ''take-off'' terimini kullanarak Türkiye'yi uçuşa kaldıracağını söylediğini belirtmesi üzerine, Erdoğan ile Şirin arasında şu diyalog yaşandı:

Şirin: Onu yargı için de bekliyoruz.

Erdoğan: Yargı için geçen dönem çok şey yaptık, yapıyoruz.

Şirin: O bizi uçuşa geçirmedi.

Erdoğan: Biraz da siz geçin, biz size araçları veriyoruz. Kaptan sizsiniz.

Şirin: Biz o aracın eksiklerini size takdim ediyoruz. Sizden gereğini bekliyoruz.

Bu sırada, Başkent Üniversitesi'nden bir öğretim üyesinin ''Üniversiteler ne olacak?'' demesi üzerine Erdoğan, ''Eğitime de ciddi katkılar yaptıklarını Ar-Ge'ye önemli pay ayırdıklarını belirterek, üniversitelerin üretim yapmasını beklediklerini söyledi.

Erdoğan, ''Sizde para bol zaten. Vakıf üniversitesi dediğiniz de hep şirkettir. Başkent Üniversitesini çok iyi biliriz'' diye konuştu.

-KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI GÜNAY'IN AÇIKLAMALARI

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da bir gazetecinin ''Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluş yıl dönümü kutlamaları için nasıl etkinlikler düşünüyorsunuz?'' sorusu üzerine, Söğüt'ten Domaniç'e uzanan bir bölgede bir hafta sürecek etkinlikler planladıklarını söyledi.

Bu etkinliklerin panellerle destekleneceğini kaydeden Günay, tarih bilincinin oluşmasına katkı yapmayı amaçladıklarını belirtti. Günay, Dumlupınar'da da bir Askeri Etnografya Müzesi oluşturmayı düşündüklerini ifade ederek, ''Hem kuruluşa hem kurtuluşa sahip çıkmak istiyoruz'' dedi.

Günay, Antalya'nın Kemer ilçesindeki bir kavşağa yerleştirilen ve figürü nedeniyle tartışmalara yol açan heykelle ilgili soru üzerine de ''Sanatta özgürlükten yanayım. Ama gençler, toplumdaki etik duygusu gibi korumamız gereken kesimler, değerler var. Bu konuya bu çerçeveden bakmak istiyorum. Ayrıntısını çok bilmiyorum. Sanata sınırlama getirmeden ama toplumsal değerleri de tahrip ve tahrik etmeden ciddi bir duyarlılığı yaratmaya çalışacağız'' yanıtını verdi.

Yargıtay Başkanı Osman Arslan'ın gelini Şebnem Arslan, Başbakan Erdoğan ile resepsiyondan ayrılırken hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
samanyolu



Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,110 µs