En Sıcak Konular

Öldüren zayıflama ilacı Lida ne yapılıyor?

6 Eylül 2007 23:54 tsi
Öldüren zayıflama ilacı "Lida"ya yönelik olarak eczaneler ve aktarlarda denetimlere başladı. Ancak toplanmıyor. Peki ne yapılıyor?

Ankara Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, satışı durdurularak piyasadan toplatılması yönünde karar alınan zayıflama ilacı "Lida"ya yönelik olarak eczaneler ve aktarlarda denetimlere başladı.

Ankara Tarım İl Müdürlüğüne bağlı teknik elemanlardan oluşan 8 ekip, satışı durdurularak piyasadan toplatılmasına karar verilen "Lida" adlı ilaca ilişkin, Tunalı Hilmi Caddesi'ndeki eczane ve aktarları denetledi.

Denetimlere katılan Ankara Tarım İl Müdürü Mustafa İslamoğlu, zayıflama ilacı olduğu ifade edilen ve içinde sibutramin adlı etken madde olduğu belirtilen bu ürünlerle ilgili olarak müdürlüklerinin 1 Eylül itibariyle denetimlere başladığını söyledi.

Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğünün 3 Eylül tarihli talimatı sonrasında da bu ürünlerin satıldığı eczaneler, ecza depoları ve aktarlarda denetimleri yoğunlaştırdıklarını anlatan İslamoğlu, 5 Eylül itibariyle 218 işyerinde denetim gerçekleştirildiğini bildirdi.

Bu işyerlerinde toplam 63 adet Lida'nın bulunduğunu ifade eden İslamoğlu, ilacın bulunduğu her bir işyerinden 1'er numune aldıklarını, geri kalan ilaçları da yedd-i emin olarak işyeri sahiplerine teslim ettiklerini ve tutanak tuttuklarını kaydetti.

İslamoğlu, ithalat ve dağıtım faaliyetinde bulunan firmaya da ürünlerini pazardan çekmeleri ve kendilerine bilgi vermeleri konusunda gerekli tebliğde bulunduklarını söyledi.

Mustafa İslamoğlu, gazetecilerin "bu konuda ne gibi yaptırımlar uygulanabileceğini" sormaları üzerine de söz konusu ilaçta insan sağlığına zararlı maddeler bulunması halinde hem para cezası verilmesinin hem de Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunulmasının mümkün olacağını bildirdi.

İslamoğlu, denetlenen aktarların hiç birisinde "Lida"nın bulunmadığına da dikkat çekti.

aktifhaber



Bu haber 923 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,457 µs