En Sıcak Konular

Davutoğlu yarın STK'larla buluşacak

12 Ekim 2014 11:35 tsi
Davutoğlu yarın STK'larla buluşacak Güneydoğu ve Doğu Anadolu'daki 35 ilden oluşan STK'ların temsilcileri, Başbakan Davutoğlu'na IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerle ilgili bölgenin sıkıntılarını aktaracak.

Güneydoğu ve Doğu Anadolu'daki 35 ilden oluşan sivil toplum kuruluşunun temsilcileri, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerle ilgili bölgenin sıkıntılarını aktaracak.
 
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 35 ilden STK temsilcisi pazartesi günü Ankara'ya gelecek.
 
Ziyarette TOBB, Ziraat Odaları gibi kuruluşların temsilcileri, Başbakan Davutoğlu ile yapılacak görüşmede hazır bulunacak.
 
Aralarında Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın da yer alacağı ziyaretin konusu, Suriye'nin kuzeyinde yer alan Kobani'deki (Ayn El-Arab) olaylarla ilgili Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ortaya çıkan izinsiz gösteriler olacak.
 
Ziyarette, bölgedeki esnafın gösteriler sırasında meydana gelen zararının nasıl telafi edileceği de Davutoğlu ile görüşülecek konular arasında yer alacak.
 
Zarar tespit ve onarım çalışmaları yapıldı
 
Yaklaşık bir haftadır terör örgütü IŞİD'in Kobani'ye girmesini bahane eden bazı gruplar, kent merkezleri ve ilçelerde izinsiz gösterilerle günlük yaşamı olumsuz etkiledi.
 
IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırıları bahane edilerek izinsiz gösterilerin düzenlendiği Diyarbakır, Van, Ağrı, Hakkari, Muş ve Bitlis'te kamu kurum ve kuruluşların mallarına, siyasi parti binalarına, iş yerlerine, bankalara, araçlara ve MOBESE sistemlerine zarar verildi.
 
İstanbul başta olmak üzere yurdun çeşitli kentlerinde gösteri düzenleyen gruplar, resmi ve özel araçlara da zarar verdi.
 
Hayatın normalleşmesiyle hasar gören yerlerde yetkililerce zarar tespit ve onarım çalışmaları yapıldı.
 
Diyarbakır, Van, Ağrı, Hakkari, Muş ve Bitlis'te göstericilerin olaylar sırasında aydınlatma ve MOBESE kameralarının bulunduğu direkleri devirip, çeşitli malzemelerle barikat kurarak kapattıkları yollar, iş makineleri tarafından temizlendi.
 
Olaylarda birçok iş yerinin kırılan camları yenilenmeye başlandı, belediye ekipleri, olaylarda yola konulan barikatları ve taşları, iş makineleriyle kamyonetlere yükleyerek ilçe dışına taşıdı.

aa


Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,235 µs