En Sıcak Konular

Bingöl saldırısında şok detaylar

12 Ekim 2014 10:23 tsi
Bingöl saldırısında şok detaylar Bingöl'de Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in yaralanması, yardımcısı Atıf Şahin ile Güvenlik Şube Müdür Vekili Hüseyin Hatipoğlu'nun şehit olmasıyla sonuçlanan saldırının göstere göstere geldiği ortaya çıktı.

Bingöl Emniyeti'nin saldırıdan 1 gün önce olası terör eylemlerine karşı Sulh Ceza Hâkimliği'ne müracaat ettiği ve "Adli ve Önleme Araması" çerçevesinde "Arama ve El Koyma" talebinde bulunduğu ancak Hâkim Emre Danışman'ın onay vermediği belirtildi. Aynı şekilde saldırı sonrası ölü ele geçirilen örgüt elemanlarından Ali Bozan'ın da 2 ay önce trafik ekiplerinin yaptığı uygulamaya takıldığı ancak savcının arama izni vermediği öğrenildi.

BİLANÇOYU ANLATIP İZİN İSTEDİLER

Türkiye'yi yasa boğan Bingöl'deki terör saldırısının ardından herkesi hayretler içinde bırakacak detaylar ortaya çıktı. Terör saldırısının yapıldığı 9 Ekim'den önce Bingöl Emniyet Müdürlüğü, Sulh Ceza Hakimliği'ne 8 Ekim'de "Adli ve Önleme Araması" için talepte bulundu. Emniyetin, 2 sayfalık gerekçe yazısında, IŞİD'in Kobaniye yönelik saldırılarını sebep göstererek düzenlenenen eylemlere ve sonuçlarına yer verilerek çıkan olaylar yer, tarih ve saatleriyle tek tek anlatıldı. Doğu ve Güneydoğu'da yapılan eylemlerde 17 kişinin öldüğü ayrıca atılan molotoflarla bir polis aracının yakıldığı, yine bu olayda 1 polis müdürü ile 7 polis memurunun yaralandığı kaydedildi. PKK ile Hizbullah arasında başlayan çatışmalarda ölü ve yaralı sayısının arttığına dikkat çekildi. Yazıda, terör örgütünün güdümünde yayın yapan haber sitelerinden, saldırıların çoğaltılarak devam ettirilmesi yönünde talimat verildiği ve bu yönde güçlü istihbari bilgilere ulaşıldığının altı çizildi. Bu gerekçeleri sıralayan emniyet, Adli ve Önleme Aramaları yönetmeliği 19. maddesi çerçevesinde, "Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilmesi muhtemel eylemlerin önlenmesi, hak ve hürriyetlerinin korunması" amacıyla Sulh Ceza Hâkimliği'ne müracaat etti.

'TOPLUMU TEDİRGİN EDER' DİYE...

14 mahalleye bağlı bazı cadde, sokak, alışveriş merkezi ile kamu tesislerinin bulunduğu noktalarda şahısların üstleri, araçları ve yanlarında bulunan çanta ile poşetlerinde arama yapılması ve suç teşkil eden eşyaya el konulması için, saldırının yaşandığı 9 Ekim'den itibaren 10 gün süreyle "Arama Kararı" ve "El Koyma Kararı" talebinde bulunuldu. Fakat Sulh Ceza Hâkimliği "Talep yazısında kuvvetli suç şüphesini gösterir somut deliller olmadığı, bu durumun geniş ve ucu açık bir yetkiye sebebiyet verebileceği ve toplumda tedirginlik yaratabileceği" gerekçesiyle talebi geri çevirdi. Red kararından bir gün sonra da kanlı saldırı gerçekleşti. Benzer bir olayın ağustos ayında da yaşandığı ortaya çıktı. Saldırı sonrası ölü olarak ele geçirilen terörist Ali Bozan'ın, 3 kişiyle içinde bulunduğu 12 AV ... plakalı araç 12 Ağustos günü polis tarafından durduruldu ve kimlik kontrolü yaptı. Araç içinde hazır bulunması gereken ekipmanların kontrolü sırasında bagajda 1'i şeffaf 2'si siyah olmak üzere 3 poşet fark eden polis, şeffaf poşette çok miktarda enjektör, ilaç ve tıbbi malzeme gördü.

SAVCI: ARAMADAN BIRAKIN

Siyah poşetlerin içeriğini göremeyen polis, durumdan şüphelenerek Ali Bozan ve yanındakilere bazı sorular yöneltti. Şahısların pikniğe gittiklerini ancak birbirlerini tanımadıklarını belirtmesi üzerine polis, telefona sarılıp günün nöbetçi savcısı Mahide Şeker Can'ı aradı. Durumu savcıya özetleyerek arama izni istedi. Ancak savcının bu talebe olumsuz yanıt vererek şahısların ve aracın aranmadan bırakılması talimatı verdiği belirlendi. Savcının talimatı üzerine şahısları herhangi bir işleme tabi tutmadan gönderen trafik ekibi, yaşananları da tutanak altına aldı.

Sabah

Bu haber 1,210 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,022 µs