En Sıcak Konular

Diyarbakır, Mardin ve Siirt'te 57 tutuklama

12 Ekim 2014 10:11 tsi
Terör örgütü IŞİD'in saldırıları bahane edilerek yapılan izinsiz gösteriler nedeniyle Diyarbakır, Mardin ve Siirt'te 57 kişi tutuklandı.

Emniyet ekiplerinin düzenlediği operasyonlarda eylemlere katıldıkları tespit edilen bazı şüpheliler gözaltına alındı.

Emniyetteki sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen Diyarbakır'da 39, Mardin'de 5, Siirt'te 13 kişi "terör örgütü adına suç işlemek", "kamu görevlilerine direnmek", "mala zarar verme", "yağma" ve "2911 sayılı yasaya muhalefet" suçlamasıyla tutuklandı.

Mardin ve Siirt'te 26 kişiye de adli kontrol uygulandığı öğrenildi.

Olayların yaşandığı kentlerde hayat normale dönmeye başladı

IŞİD bahanesiyle izinsiz gösterilerin yapıldığı bazı kent ve ilçelerde iş yerleri yeniden açılırken vatandaşlar da alışveriş yapmak için sokakları doldurdu. Siirt'in Kurtalan ilçesinde temizlik araçları olaylarda zarar gördüğü için temizlik çalışmalarına Siirt İl Özel İdaresi ekipleri katıldı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde de günler sonra kepenkleri açılan iş yerlerine gidenler alışveriş yaptı.

Bu arada Şırnak'ta bayramın üçüncü gününden beri çıkan olaylar nedeniyle 2 okul, özel bir dershane, 19 iş yeri, Şırnak İl Müftülüğü, bir dernek ve bazı MOBESE kameralarının zarar gördüğü belirlendi.

Öte yandan izinsiz gösterilerin aralıklarla devam ettiği Mardin'in Midyat ilçesinde yaralanan 10 yaşındaki V.T, hastanede tedavi altına alındı.

Olaylara tepkiler

Diyarbakır'da 72 sivil toplum kuruluşu, yaptıkları açıklamada, IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilere tepki gösterdi.

Memur-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, Memur-Sen Şubesi'nde 72 sivil toplum kuruluşu adına düzenlenen basın toplantısında, 1990'lı yıllardan bu yana kan, gözyaşı ve acı travmalarla yoğrulan bölgenin huzur ve barış ortamından rahatsız olan odaklar tarafından tekrar hatırlamak ve yaşamak istemedikleri anarşi ortamına geri döndürülmeye çalışıldığını, üzüntü ve endişe ile takip ettiklerini belirtti.

"HDP yöneticilerinin çağrısıyla Kobani'deki IŞİD saldırıları bahane edilerek kepenk ve kontak kapatma eylemi ile başlayan organize olmuş şehir eşkıyaları Diyarbakır başta olmak üzere bölgemizi ateş çemberinin içine sürüklemişlerdir" diyen Memiş, son günlerde özellikle Diyarbakır'da yaşanan elim hadiselerin yaşandığını bildirdi.

"Halk ve esnaf zarar gördü"

Siirt'te de terör örgütü IŞİD'e tepki bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde hayatını kaybeden Davut Nas'ın ağabeyi Metin Nas, yaşanan olayların halk ve esnaftan başkasına zarar vermediğini ifade etti.

Siirt'te çıkan olayların ikinci gününde göstericiler tarafından yaralı bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Nas'ın ağabeyi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın yaşandığı gün kardeşini sokakta gördüğünü anlatarak, "Kendisini eve bırakmak istedim ama sigara alıp döneceğini söyledi" dedi. Kardeşinin yaralandığını öğrendikten sonra hastaneye gittiğini ancak kendisine gösterilmediğini ifade eden Metin Nas, "Yakıp yıkmak hiç bir şeye çare değil. Eğer yakıp yıkmak çözüm oluyorsa gelin biz de yakalım. Ama eninde sonunda bir tek biz zarar görüyoruz. Biz mazlumlar zarar görüyoruz. Başka kimse zarar görmüyor. Esnaf zarar görüyor" diye konuştu.

Nas, kendi canlarının yandığını ifade ederek, başka insanların canının yanmaması ve başka kayıpların olmaması için gösterilere son verilmesini istediklerini söyledi.

aa

Bu haber 495 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,113 µs