En Sıcak Konular

İran'dan açıklama: Esad düşerse İsrail...

12 Ekim 2014 09:46 tsi
İran'dan açıklama: Esad düşerse İsrail... İran Dışişleri Bakan Yardımcısı, Esad'in düşmesi halinde İsrail'in güvenliğinin tehlikeye gireceğini söyledi.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Abdullahiyan, IŞİD eliyle Beşşar Esad rejiminin düşmesinin İsrail'in güvenliğini yok edeceğini savundu.

İran merkezli Farda News Haber Ajansında yer alan habere göre, Abdullahiyan bölgedeki gelişmelerin ele alındığı oturumda Suriye ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 Abdullahiyan, "Eğer IŞİD karşıtı koalisyon güçleri, Suriye'deki yönetimi ve rejimi, IŞİD eliyle değiştirmek isterlerse, bunun sonucunda İsrail'in dahi güvenliği kalmayacaktır" dedi.

 Türkiye'nin Suriye konusundaki rolüne değinen Abdullahiyan, "Her ne kadar dostumuz Türkiye ile aramızda Suriye'yle ilgili anlaşamadığımız konular var olsa da, onları ve Amerikalılar'ı, Esad'ın gitmesi veya kalmasına Suriye halkının karar vermesi gerektiği konusunda uyarmıştık" ifadelerini kullandı.

Esad'ın ömür boyu Cumhurbaşkanı olarak kalması konusunda bir ısrarlarının söz konusu olmadığını ifade eden Abdullahiyan, "Fakat teröristlerin, gerçek muttefiklerimizden birini direniş cephesinde düşürmesine de izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

 Abdullahiyan, "Türkiye bölgede 'Yeni Osmanlıcılık' peşinde. Biz, onları ve diğer ülkeleri, Suriye'ye girmeleri durumunda ciddi sorunlarla karşı karşıya kalacakları konusunda uyardık" diye konuştu.

 Bölgedeki unsurlara dikkati çeken Dışişleri Bakan Yardımcısı, "Biz müttefikimizi savunmak için gerekli gördüğümüz her şeyi yapmaya hazırız. Bölgede öyle gruplar var ki, bizim, işin içerisine girmemize dahi gerek kalmaz" sözlerini kullandı.

Vatan

Bu haber 1,053 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,062 µs