En Sıcak Konular

Gösteriler sırasında müzeden 20 eser çalındı

11 Ekim 2014 11:49 tsi
Gösteriler sırasında müzeden 20 eser çalındı Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, Diyarbakır Ziya Gökalp Müzesi'ne yapılan saldırı sonucunda müze binasının tamamen tahrip edildiğini ve yaklaşık 20 eserin çalındığını bildirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Diyarbakır Ziya Gökalp Müzesi'ne yapılan saldırı sonucunda müze binasının tamamen tahrip edildiğini, müze envanterinde bulunan yaklaşık 20 eserin çalındığını, çok sayıda kitabın da yakıldığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre Çelik, son günlerde yurt genelinde yaşanan olumsuz olaylara ilişkin bazı bilgileri sosyal medya aracılığıyla paylaştı.

Bakan Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, son olaylarda, Siirt İl Halk Kütüphanesi'nin zemin katında bulunan arşiv, çocuk bölümü ve engelliler bölümünde kitapların, bilgisayarların, mobilyaların atılan molotof kokteyli sonucu yandığını, kütüphanenin kullanılamaz hale geldiğini belirtti.

Bünyesinde 190 kişilik çok amaçlı salon, kütüphane, sergi salonu, atölyeler ile idari ve teknik mekanlar olan Varto Kültür Merkezi'nin de yakıldığını ve büyük zarar gördüğünü kaydeden Çelik, "Diyarbakır Ziya Gökalp Müzesi'ne yapılan saldırı sonucunda müze binası tamamen tahrip edilmiş, müze envanterinde bulunan yaklaşık 20 eser çalınmış, çok sayıda kitap da yanmıştır. Barbarlar tarih boyunca olduğu gibi şimdi de kütüphaneye, müzeye ve kitaplara saldırdı. Kendisine 'siyasetçi' diyenlerin kışkırttığı barbarlar, çocukların kütüphanesini yaktılar. Kültür merkezini yıktılar" ifadelerini kullandı.

AA



Bu haber 776 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,244 µs