En Sıcak Konular

Ankara bir çok cepheden ateş altında

11 Ekim 2014 08:56 tsi
Ankara bir çok cepheden ateş altında "Çok düşmanınız olmasında hiç hayır olabilir mi? Var. Doğruyu yapmanız kolaylaşır..."

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan: 'Herhangi bir ülke tarafından Suriye'nin milli egemenliğine karşı yapılacak uçuşa yasak bölge ya da askeri birliklerin Suriye topraklarına girmesi gibi her türlü hatalı girişim kötü sonuçlar doğuracaktır. Bu konuda Türkiye'yi uyardık...'

Belli ki, Başbakan Davutoğlu'nun, 'ABD'nin IŞİD stratejisinin Esad'ı da kapsaması halinde Türkiye'nin kara gücü desteği verebileceği' ifadesi uyku kaçırmış.

Tahran, Ankara'yı cepheden gören bu tür sert açıklamalar yapmıyordu. Tezkere'de de bu ağırlıkta bir cümle kurmadı. 'Şimdi' yapmış olması önemlidir.

Cumhurbaşkanı'nın dün Trabzon'da üstünden geçtiği, 'Bazı komşu ülkelerin kalkıp da Esad rejimini korumak için hâlâ elinden geleni yapmaları akla ziyandır' tek cümlesi not edilmeli.

Yine de yalnız bir nedene bağlamakta rahatsız hissedelim! İran, Batı'nın Suriye ve Irak'ta istediklerini yapmak noktasında Türkiye'nin kendi yolundan gittiğini görmüyor olamaz! ABD-İran ve ABD-Rusya ilişkilerinin (meraklısı önümüzdeki Salı gerçekleşecek Rus-ABD buluşmasına bakabilir) Türkiye'yi 'sadece IŞİD'e' yönelik bir operasyona teşvik edecek samimiyette olduğunu da akılda tutmak gerekiyor. Bunun anlamı, İran ile ABD'nin aynı safta olduğudur!

Küresel medya ve müttefikler dâhil Ankara'nın bu kadar çok cepheden ateş altında tutulması, bir yandan da 'Gezi-Kobani protestoları' ve sermayedarları tarafından parantezlenmeye çalışılması yanlış yaptığımızı mı gösteriyor yoksa doğru yolda olduğumuzu mu?..

Çok düşmanınız olmasında hiç hayır olabilir mi? Var. Doğruyu yapmanız kolaylaşır...

Nedret Ersanel / Yeni Şafak (İlgili kısım)



Bu haber 1,361 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,387 µs