En Sıcak Konular

61 IŞİD militanı öldürüldü

11 Ekim 2014 08:42 tsi
61 IŞİD militanı öldürüldü Irak'ın batısı ve kuzeyinde, uluslararası koalisyona ait savaş uçaklarının ve Irak ordusunun saldırılarında, 61 IŞİD militanının öldürüldüğü bildirildi.

Irak'ın batısı ve kuzeyinde, uluslararası koalisyona ait savaş uçaklarının ve Irak ordusunun saldırılarında, 61 IŞİD militanının öldürüldüğü bildirildi.

Irak ordusuna bağlı "El-Cezira ve El-Badiye Operasyonları" Komutanı Tuğgeneral Ziya Kazım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Irak ordusuna ait savaş uçaklarının ülkenin batısında bulunan el-Enbar ilinde IŞİD'e ait bir konvoya düzenlediği hava saldırısında 30 militan öldürüldü" dedi.

Kazım, konvoyda 20 aracın yanı sıra 2 tank ve yakıt taşıyan 2 tanker bulunduğunu kaydetti.

Bu arada orduya bağlı Enbar Operasyon Gücü Komutanı Reşid Felih de Enbar'ın kuzeyindeki bir askeri birliğe saldıran 20 IŞİD militanının öldürüldüğünü aktardı.

Peşmerge güçlerinde Yüzbaşı Şirzad Zahuli ise uluslararası koalisyona ait savaş uçaklarının Musul'un 55 kilometre kuzeyindeki Zimmar nahiyesi ile Musul'un güneybatısında bulunan IŞİD militanlarına ait mevzilere hava saldırıları düzenlediğini belirtti.

Zahuli, saldırılarda 11 IŞİD militanının öldürüldüğünü, bir uçaksavarın imha edildiğini kaydetti.

Irak'ta, terör örgütü IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların Haziran'da Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ordu ve IŞİD militanları arasında çatışmalar yaşanıyor. ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait hava unsurları da bir süredir IŞİD'in kontrolündeki hedeflere saldırılar düzenliyor.

IŞİD'in, 1'i gazeteci, 4 kişiyi idam ettiği ileri sürüldü

Öte yandan, Selahaddin ili operasyonlar komutanı Abdulvahhab es-Saidi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD militanlarının 2 ay önce Salahaddin'e bağlı el-Alem nahiyesindeki evlerinden kaçırdıkları kameraman Ra'd el-Azzavi ile kardeşini ve 2 sivili idam attiğini ileri sürdü.

Cesetlerin nerede olduğunun henüz bilinmediğini aktaran Saidi, söz konusu kişilerin idam edildiği bilgisine nasıl ulaştığı konusunda bilgi vermedi.

AA



Bu haber 857 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,106 µs