En Sıcak Konular

Gösterilerde 32 kişi hayatını kaybetti

10 Ekim 2014 19:16 tsi
Terör örgütü IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırıları bahane edilerek Pazartesi gününden bu yana bazı kentlerde düzenlenen izinsiz gösterilerde 32 kişi hayatını kaybetti.

Terör örgütü IŞİD'in Suriye'nin Kobani (Ayn el Arap) kentine yönelik saldırıları bahane edilerek Pazartesi gününden bu yana bazı kentlerde düzenlenen izinsiz gösterilerde 32 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.
 
Olaylarda şimdiye kadar Diyarbakır'da 12, Mardin'de 6, Siirt'te 5, Gaziantep 4, Batman, Muş, Van, Adana ve İstanbul'da da birer olmak üzere 32 kişi yaşamını yitirdi.
 
IŞİD'in geçen hafta Suriye'nin Türkiye sınırına yakın bir bölgede bulunan Kobani'ye girmesi bahane edilerek düzenlenen izinsiz gösterilerde, terör örgütü PKK ile ideolojik çatışma içinde bulunan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) taraftarları arasındaki çatışmalar ve bu çatışmalar sırasındaki yaşanan kargaşa nedeniyle Diyarbakır'da 11, Mardin'de 6, Siirt'te 5, Gaziantep'te 4 ile Batman, İstanbul, Adana, Van ve Muş'ta birer kişi olmak üzere 31 kişi hayatını kaybetti.
 
Diyarbakır'da Hür Dava Partisi (Hüda Par) yanlısı oldukları bildirilen 4 kişi Bağlar ilçesindeki Köy Der adlı derneğe yönelik silahlı saldırılarda hayatını kaybetti. Saldırıların ardından Hüda Par ve terör örgütü PKK yanlıları arasında ara sokaklarda çıkan silahlı çatışmalar ve diğer olaylarda da 7 kişi öldü.
 
Mardin'in Dargeçit ilçesinde çıkan olaylarda ölen 2 kişinin cenaze töreninin ardından çıkan olayda bir kişi öldü, 6 kişi yaralandı. Yaralananlardan biri daha sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Öte yandan, kentin Kızıltepe ilçesinde izinsiz gösterilerin yapıldığı Urfa Caddesi'nde bulunan 2 cesedin, ilçeye eşinin yakınlarına bayram ziyaretine gelen ve IŞİD üyesi olduğu sanılarak öldürülen Suudi Arabistan uyruklu Fehad İbrahim Elduveric (45), diğerinin ise Mardin'de ikamet eden Suriye uyruklu Abdullah Muhammed Latif'e (43) ait olduğu belirlendi.
 
Siirt'te IŞİD'e tepki bahanesiyle yaşanan olaylarda bir akaryakıt istasyonuna silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı nedeniyle biri tedavi gördüğü hastanede ve diğeri saldırının ardından çıkan olaylar esnasında yolda yaralı bulunan toplam 2 kişi öldü. Kurtalan ilçesindeki olaylarda da 2'si aynı aileden olmak üzere 3 kişi yaşamını yitirdi.
 
Gaziantep'in Vatan Mahallesi'nde düzenlenen izinsiz gösteriler sırasında birisi evinin balkonunda otururken ve diğerleri sokakta yürürken olmak üzere 4 kişi kurşunların hedefi oldu.
 
Batman'ın çeşitli semtlerinde IŞİD'in saldırıları bahane edilerek düzenlenen izinsiz gösteriler sırasında ağır yaralanan bir kişi hastanede hayatını kaybetti.
 
İstanbul Esenyurt'ta göstericilere, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından pompalı tüfekle ateş açılması sonucu, başına isabet eden saçmalarla ağır yaralanan Mert Değirmenci öldü.
 
Adana'da, 69 yaşındaki bir baba ve oğlu izinsiz gösterilerin yapıldığı merkez Yüreğir ilçesi Çamlıbel Mahallesindeki evine giren yüzü maskeli kişilerin silahlı ve bıçaklı saldırısına uğradı. Saldırıda baba hayatını kaybederken, oğlu ağır yaralandı.
 
Van'da izinsiz gösteri düzenleyen eylemcilerin Şerefiye Mahallesi'ndeki Bediüzzaman Külliyesi'ni yakmak istemesine tepki gösteren bir kişi kimliği belirsiz kişi veya kişilerce silahla vurularak öldürüldü.
 
Muş'un Varto ilçesinde çıkan izinsiz gösterilerde kafasına gaz kapsülü isabet eden genç hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 
 
Bingöl'de 2 şehit
 
Öte yandan Bingöl'de Emniyet Müdür Atalay Ürker, Emniyet Müdür Yardımcısı Atif Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu, izinsiz gösteri sırasında hasar gören iş yerlerini gezdikleri sırada kimliği belirsiz kişi veya kişilerce uzun namlulu silahla saldırıya uğradı.
 
Saldırıda Emniyet Müdür Yardımcısı Şahin olay yerinde, başkomiser Hatipoğlu da kaldırıldığı Bingöl Devlet Hastanesi'nde şehit oldu.
 
Araçtan inerek Emniyet Müdürü ve beraberindekilere ateş açan teröristler, daha sonra olay yerinden kaçtı. Aracın Bingöl'ün Genç ilçesine doğru gittiği tespit edildi. Özel harekat ekiplerince araç Genç ilçesi girişinde durdurulmak istendi. Araçtakilerin, ateş açması üzerine teröristlerle özel harekat ekipleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada 5 terörist etkisiz hale getirildi.

aa






 

Bu haber 510 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,376 µs