En Sıcak Konular

Almanya'da Kürtlere gösteri yasağı gelebilir

10 Ekim 2014 13:09 tsi
Almanya'da polis temsilcisi kuruluşlar ve politik çevreler, Kürtlerin gösteri yapmalarını yasaklamayı teklif ettiler.

Avrupa'nın değişik şehirlerinde olduğu gibi Almanya'da da PKK yanlıları tarafından yapılan gösterilerde çıkan olaylardan dolayı Kürtlere gösteri yasağı getirilmek isteniyor. Federal koalisyon hükümetinin büyük ortağı Hristiyan Demokrat Parti CDU'nun Kuzey Ren Westfalya (NRW) Eyaleti Fraksiyon Başkan Yardımcısı Peter Biesenbach, IŞİD'e karşı yapılan gösterilerdeki şiddete dikkat çekerek, gösterilerin yasaklanmasını gözden geçirmeyi taleb etti.

Polis sendikası tarafından da gösterilerdeki çatışmaların temel hak ile bağdaşamayacağı ve bu gösterilere karşı daha sert önlemler alınması gerektiği belirtildi. NRW Sendika Başkanı Erich Rettinghaus, PKK yanlıları ile çatıştıkları selefi grup Müslümanları kastederek, bunların Almanya'da temsili bir savaş yaptıklarını ve buna izin verilemeyeceğini söyledi.

Salı gününden bu yana PKK taraftarlarının yaptığı gösteriler devam ediyor. NRW İçişleri Bakanı Ralf Jaeger, IŞİD'in yaptığı saldırılardan dolayı Yezidilerin ve Kürtlerin korkularını anlayışla karşıladığını belirtti. Ancak bu endişelerin Almanya'da şiddet uygulanmasını haklı çıkarmadığını, buradaki şiddetin, savaş kurbanlarına hiçbir faydasının olmadığını kaydetti.

Federal İçişleri Bakanlık müsteşarlarından Ole Schröder konuyla ilgili basına verdiği demeçte, gösterilerde büyük bir saldırganlık potansiyeli gördüklerini, federal ve eyalet yönetimlerinin görüş alışverişinde bulunduklarını ve şiddet eylemlerine hoşgörülü davranmayacaklarını söyledi.

PKK yanlıları yarın Düsseldorf'ta IŞİD karşıtı büyük bir gösteri yapacaklarını ve yaklaşık 10 bin kişinin toplantıya katılacağını bildirdiler. Güvenlik yetkilileri, Düsseldorf'ta da Hamburg ve Dortmund'da olduğu gibi şiddet olaylarının çıkmasından korkuyorlar. Çarşamba akşamı Dortmund'da 100 kadar PKK yanlısı merkez istasyonunu basarak demiryolu hatlarını işgal etmişlerdi. Bugün de Münih'te PKK'lı üniversite öğrencileri Hristiyan Sosyal Demokrat Parti CDU'nun genel merkez binasını bastılar. Hamburg'ta çıkan olaylardan dolayı göstericiler hakkında Başsavcılık tarafından inceleme başlatıldı.



Bu haber 510 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,596 µs