En Sıcak Konular

Bingöl Emniyet Müdürü Ürker'in tedavisi sürüyor

10 Ekim 2014 12:32 tsi
Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Zengin, "Hastamızın bir iyileşme süreci olduğunu memnuniyetle ifade etmek istiyorum ama yoğun bakım şartlarında takibi ve tedavisi devam ediyor" dedi.

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Nurullah Zengin,  Bingöl'de uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan Bingöl  Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in yoğun bakım şartlarında takibi ve tedavisinin sürdüğünü belirterek, "Halen hayati risk taşıyor.Yoğun bakım şartlarında ve solunum cihazına bağlı olarak takibine devam ediyoruz" açıklamasını yaptı.
 
Zengin, uğradığı silahlı saldırının ardından yaralanan ve tedavi için Ankara'ya getirilen Ürker'in sağlık durumu hakkında hastane önünde bekleyen basın mensuplarına bilgi verdi.
 
Ateşli silah yaralanmalarında ilk müdahalenin önemine işaret ederek, Ürker'in hastaneye 7 saat önce kabul edildiğini aktaran Zengin, "Hastamız için bu ilk müdahalenin son derece başarılı şekilde yapıldığının altını özellikle çizmek istiyorum" açıklamasını yaptı.
 
Olayın hemen ardından gerek ilk müdahalenin uygun şekilde yapılması, arkasından Sağlık Bakanlığının birimleriyle yapılan işbirliğiyle gece saat 4 dolayında ambulans uçak eşliğinde gerekli her türlü tedbir alınarak Ürker'in hastaneye kabul edildiğini anlatan Zengin, şöyle konuştu:
 
"Aradan geçen süre henüz sınırlı ama yine şunu ifade etmek istiyorum. Bu süre içerisinde hastamızda bir iyileşme süreci gözlediğimizin altını çizerek ifade etmek istiyorum. Gerek laboratuvar değerlerinde olsun, gerek muayene bulgularında olsun bu iyileşme sürecini gözlüyoruz.
 
Yapılan değerlendirmelerde akciğer boşluğunun sol tarafından bir kurşun yaralanmasının söz konusu olduğu ve bu kurşun yaralanmasının omurganın yakınından geçtiğini tespit etik. Bununla ilgili gerekli değerlendirmeler devam ediyor. Tamamlayıcı müdahaleler, yapılması gereken zaman süreci içerisinde iyileşme süreci içerisinde yapılması gereken müdahaleler ilgili birimlerden bütün arkadaşların ortak çalışmalarıyla planlanıyor ve devam ediyor. Kısacası hastamızın bir iyileşme süreci olduğunu memnuniyetle ifade etmek istiyorum ama yoğun bakım şartlarında takibi ve tedavisi devam ediyor.
 
Solunum cihazına halen bağlı ve yaralanmanın niteliği nedeniyle önümüzdeki birkaç gün daha hem yoğun bakım şartlarında hem de solunum cihazına bağlı olarak takibinin devam etmesini planlıyoruz."
 
Zengin, bir gazetecinin "Hala hayati risk taşıyor mu?" sorusunu,  "Halen hayati risk taşıyor. Yoğun bakım şartlarında ve solunum cihazına bağlı olarak takibine devam ediyoruz" sözleriyle yanıtladı.
 
"Bilincinin açık olduğu ifade ediliyor. Bunun seviyesi nedir?" sorusu üzerine Zengin, *Solunum cihazına bağlı ama geldiğine göre o noktada da bir iyileşme olduğunu ifade edebilirim. Çok erken dönemde olduğumuzu ifade ettim. Saatler süren bir takibimiz söz konusu" diye konuştu
 
Hastane Yöneticisi Zengin, Ürker'in sağlık durumu hakkında gelişmelere göre bilgilendirme yapılacağını sözlerine ekledi.
 
Öte yandan, hastane önünde bekleyen yakınları, basın mensuplarının soruları üzerine çok üzgün olduklarını belirterek, Ürker'in iyileşmesi için dua istediler.
 

aa



Bu haber 479 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,464 µs