En Sıcak Konular

AB IŞİD'e karşı yeni tedbirleri görüştü

10 Ekim 2014 09:47 tsi
AB IŞİD'e karşı yeni tedbirleri görüştü AB içişleri bakanları, yabancı savaşçıların Suriye ve Irak'a ulaşmasını engellemek ve radikalleşmeyle mücadele için alınacak tedbirleri görüştü.

Twitter, Facebook, Google ve Microsoft'un yöneticileriyle dün akşam gayrıresmi bir yemekte buluşan AB içişleri bakanları, internet üzerinden radikalleşmeyle mücadele için destek istedi.
 
İçişlerinden sorumlu AB Komiseri Cecilia Malmström, "Mesela kafa kesme görüntülerini göstermemek konusunda onların (firmaların) tarafında büyük bir ortak sorumluluk var" dedi.
 
Malmström amaçlarının internet blokajı olmadığını, firmaların IŞİD videolarının engellenmesi için yaptıkları çalışmaları dinlediklerini ve işbirliği imkanlarını değerlendirdiklerini söyledi.
 
AB Terörle Mücadele Koordinatörü Gilles De Kerchove, "İyi bir görüşme oldu ve bu şirketler kendi paylarına düşeni yapmakta istekli. Şirketlerin tek başına yapabileceği birşey değil, hükümetler, şirketler ve sivil toplum birlikte yapabilir.  internetten yasadışı içeriğin nasıl kaldırılacağı ve karşı propaganda için internetin proaktif olarak nasıl kullanılabileceğini değerlendirdik" ifadesini kullandı.
 
Kerchove, "Büyük oyuncular halihazırda çok şey yaptı. Twitter, IŞİD için hayatı oldukça zorlaştırdığını ve bu nedenle onların 'Diaspora' adlı başka bir sosyal ağa geçip oradan 'Vkontakte' adlı başka bir ağa yöneldiklerini söylüyor" dedi.
 
AB içişleri bakanları ve firmaların, kolluk kuvvetleri, internet endüstrisi ve sivil topluma yönelik ortaklaşa eğitim ve bilinçlendirme çalıştayları düzenlenmesi konusunda anlaştığı bildirildi.
 
Lüksemburg'da toplanan AB içişleri bakanları yabancı savaşçıları engelleyecek tedbirleri de masaya yatırırken bu kapsamda ilgili ülkelerle bilgi ve istihbarat paylaşımının yoğunlaştırılması Schengen Bilgi Sistemi’ne (SIS) verilerin aktarılması, şüpheli durumlarda ortak operasyon ve Europol’e bilgi verilmesi öne çıktı.

aa


Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,671 µs