En Sıcak Konular

Karaalioğlu: Kürdü Kürde öldürtüyorlar

10 Ekim 2014 09:31 tsi
Star Gazetesi yazarı Mustafa Karaalioğlu, Kobani bahanesiyle sokaklarda çıkartılan çatışmalarla aslında Kürtlere ihanet edildiğini söyledi.

Yeni Türkiye programında Star Gazetesi yazarları Mustafa Karaalioğlu, İbrahim Kiras ve Yeni Şafak Gazetesi yazarı Ali Bayramoğlu, Kobani bahanesiyle yaşanan şiddet olayları ve HDP'den gelen açıklamaları değerlendirdi.

Programda Karaalioğlu sokak olaylarının, çözüm sürecine olan sadakat ve umudu ciddi şekilde sarstığını söyledi.

Mustafa Karaalioğlu şöyle konuştu:

KÜRT'Ü KÜRT'E ÖLDÜRTTÜLER

İki gündür olup biten şu; Kürdü Kürde öldürttüler. Bu Kürt halkına da büyük bir ihanet oldu. Olaylar, en başta, Türkiye toplumundaki çözüme olan sadakat ve umudu ciddi bir şekilde sarstı, bir hayal kırıklığı yarattı. "Biz kimlerle görüşüyoruz" sorusunu sordurtacak kadar bir travma yarattı.

"SOKAĞA ÇIKIN" DİYEN HDP'YDİ

Demirtaş'ın son açıklamalarından anlaşılan o ki, bu durumdan HDP de çok kaygılanmış. Ama, kim "sokağa çıkın" dedi, biliyoruz. HDP dedi. Her ne kadar Demirtaş "bu sorumluluğu bize yıkmayın" dese de, HDP'nin bir sorumluluğu var. Ama kim "adam öldürün, ortalığı yakın, yıkın" dedi? Orasını tam olarak bilmiyoruz, orada PKK var sahada.

HDP ŞİMDİ İYİ BİR NOKTAYA GELMEYE BAŞLADI

Sayın Demirtaş'ın açıklamalarında, altı en çok çizilecek olan iki şeyden birisi şuydu, ilginç bir şekilde IŞİD konusunu uluslararası güçlere bağlıyor ve "sorumlusu sizsiniz" diyor Kobani'yle ilgili. HDP bu sorumluluğu şimdiye kadar hep Türkiye'ye yıkıyordu. Şimdi uluslararası güçlere "siz IŞİD'i büyüttünüz ve başımıza bela ettiniz" diyor. Bu, iyi bir noktaya geldiğini gösterir HDP'nin.

İBRAHİM KİRAS: ŞU ANDA KOBANİ'DE SİVİL YOK

Star Gazetesi yazarı İbrahim Kiras ise, Türkiye'den PKK'nın Suriye kolu PYD'ye ağır silah yardımı yapmasını istemenin mantıklı olmadığını söyledi.

Kiras konuyla ilgili şöyle konuştu:

Şu anda Kobani'de sivil yok. Sivillerin tamamına yakını tahliye edilmiş durumda. Bunların çoğunluğu da Türkiye'ye gelmiş durumda. Buna rağmen, orada "IŞİD sivilleri katlediyor" diye bir propaganda devam ediyor. Orada olan şey aslında, iki rakip silahlı grubun çatışması. Bir koridor açılarak, PKK'nın Suriye kolu olan PYD'ye bizim ağır silahlar vermemiz talep ediliyor. Türkiye bu akla ziyan talebi kabul etmediği için, şehirler ateşe veriliyor, sokaklarda kan dökülüyor.

HDP DE PİŞMAN OLDU, ŞİMDİ FATURAYI ÖDEMEK İSTEMİYORLAR

HDP'nin Eş Genel Başkanı Sayın Selahattin Demirtaş'ın yaptığı açıklamalar; artık bu yaptıkları işten kendilerinin de memnun olmadığını, ortaya çıkan tablonun faturasını da üstlenmek istemediklerini gözler önüne serdi. 

yirmidorthaber.com


Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,033 µs