En Sıcak Konular

Bingöl Emniyet Müdürü'ne pusu: 2 şehit

9 Ekim 2014 23:03 tsi
Bingöl Emniyet Müdürü'ne pusu: 2 şehit Bingöl'de saldırıya uğrayan Emniyet Müdür Yardımcısı Şahin, Başkomiser Hatipoğlu şehit oldu, Emniyet Müdürü Ürker ve 1 polis yaralandı. 4 saldırgan ölü olarak ele geçirildi.

Bingöl'de emniyet müdürü Ürker ve beraberindekilere uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.
 
İl Emniyet Müdür Atalay Ürker, Emniyet Müdür Yardımcısı Atif Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu, izinsiz gösteri sırasında hasar gören iş yerlerini gezdikleri sırada kimliği belirsiz kişi veya kişilerce uzun namlulu silahla saldırıya uğradı.
 
Saldırıda Şahin olay yerinde, başkomiser Hatipoğlu da kaldırıldığı Bingöl Devlet Hastanesi'nde şehit oldu.
 
Ağır yaralanan İl Emniyet Müdürü Ürker de Bingöl Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Saldırı da polis memuru Uğur Adlı da bacağından yaralandı.
 
4 terörist ölü ele geçirildi
 
İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin, beraberindeki personelle yönelik silahlı saldırı düzenlenmesinin ardından operasyon başlatıldı.
 
Araçtan inerek Emniyet Müdürü ve beraberindekilere ateş açan teröristler, daha sonra olay yerinden kaçtı. Operasyonda aracın Bingöl'ün Genç ilçesine doğru gittiği tespit edildi.
 
Özel harekat ekiplerince araç Genç ilçesi girişinde durdurulmak istendi. Araçtakilerin, ateş açması üzerine teröristlerle özel harekat ekipleri arasında çatışma çıktı.
 
Çatışmada 3 terörist ölü, 1 terörist de yaralı ele geçirildi. Yaralanan terörist, çatışma yerinde yaşamını yitirdi. Teröristlerin kullandığı araçta 2 kaleşnikof ile çok sayıda mühimmat ele geçirildi.
 
Başbakan Davutoğlu İçişleri Bakanı Ala'dan bilgi aldı
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bingöl'de emniyet müdürüne yönelik silahlı saldırıya ilişkin İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan telefonla bilgi aldı.
 
Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Davutoğlu, bölgedeki gelişmeleri ilk andan itibaren takip etti.
 
Davutoğlu, MYK toplantısından çıkarak İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan telefonla bilgi aldı.
 
Bu arada, Başbakan Davutoğlu, Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve ekibine yönelik silahlı saldırı dolayısıyla, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan'a başsağlığı diledi.
 
Öte yandan, Bakan Ala, MYK'nın ardından AK Parti Genel Merkezine geldi.
 
Sağlık durumu iyi
 
Uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla Ankara'ya getirildi.
 
Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Ürker, ambulansla Bingöl Havalimanı'na getirildi. Ürker, Sağlık Bakanlığı'na ait uçağa alındı ve Ankara'ya gönderildi.
 
Ürker, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
 
Esenboğa Havalimanı'na saat 03.30 sularında inen Ürker, buradan 112 Acil Servis ambulansıyla yoğun güvenlik önlemi altında Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.
 
Ürker'in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
 
Kalkınma Bakanı Yılmaz
 
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Müdürümüzün sağlığı için dua ediyoruz tabi. İnşallah sağ salim olarak tekrar Bingöl’de halkın içinde görürüz. Gerçekten çok değerli, halkımızla çok bütünleşen bir emniyet müdürümüz. Kendisine Cenab-ı Allah’tan şifa diliyoruz" dedi.
 
Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'e yönelik silahlı saldırının ardından Ankara'dan uçakla Bingöl'e gelen Bakan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
 
Çok acı bir hadise yaşadıklarını anlatan Yılmaz, faillerin yakalanması için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.
 
Yılmaz, şöyle devam etti:
 
"Değerli arkadaşlar bugün çok acı bir hadise yaşadık. Bingölümüzde maalesef bir menfur saldırı oldu. Emniyet müdürümüze ve diğer polis arkadaşlarımıza. 2 şehidimiz var. Emniyet müdürümüzü az önce ambulans uçakla Ankara’ya sevk ettik. Burada ilk müdahaleleri yapıldı. Gerisi Ankara’da devam edecek. Müdürümüzün sağlığı için dua ediyoruz tabi. İnşallah sağ salim olarak tekrar Bingöl’de halkın içinde görürüz. Gerçekten çok değerli, halkımızla çok bütünleşen bir emniyet müdürümüz. Kendisine Cenab-ı Allah’tan şifa diliyoruz. Yine bir polis arkadaşımız şu anda ameliyat ediliyor. Onun hayati tehlikesi yok çok şükür. Bize verilen bilgilere göre bacağında bir operasyon yapılıyor, çok şükür bir hayati tehlikesi görünmüyor.
 
Şehitlerimiz var. Allah’tan rahmet diliyoruz. Acılı ailelerine, bütün emniyet camiasına, milletimize başsağlığı diliyoruz. Şehitlerimizi de yarın (bugün) buradan Ankara’ya uğurlayacağız. Şu an itibarıyla ilgili kuruluşlarımız olayla ilgili yapılması gereken ne varsa yapıyorlar. Bu işin faillerini belirlemeye dönük olarak çalışmalarını yürütüyorlar. Detaylı bir çalışmadan sonra  daha sağlıklı bir şekilde kamuoyu bilgilendirilecektir."
 
Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan da Genç ilçesinde bir araçtan güvenlik güçlerine ateş eden ve çıkan çatışmada silahlarıyla ele geçirilen 4 teröristi, olayın failleri olarak değerlendirdiklerini söyledi.
 
Taşyapan, "Öncelikle hepimizin başısağolsun. Emniyet müdürümüz yaralı, bir yaralımız daha var. Olayı gerçekleştirenler olarak, bilmiyoruz ama jandarmamıza ve polisimize bir araçtan ateş açıldı. Çıkan çatışmada 4 kişi öldürüldü. Onlarla ilgili kimlik tespit çalışmaları devam ediyor. Şu anda söyleyebileceklerimiz bundan ibaret ama biz muhtemelen bu olayı gerçekleştirenler olarak değerlendiriyoruz" diye konuştu.
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Atalay
 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in sağlık durumuna ilişkin, "Benim şu anda aldığım bilgi hayati tehlike yok şeklinde, inşallah öyledir. Hem koruması hem kendisiyle ilgili aldığım bilgi o yönde" dedi.
 
Atalay, AK Parti Genel Merkezi'nden ayrılırken basın mensuplarının, açıklaması olup olmayacağı yönündeki sorusu üzerine, "Yarın (bugün) 13.30'da inşallah basın toplantımız var. MYK'daki görüşmeleri sizinle paylaşacağım" diye konuştu.

aa


Bu haber 776 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,397 µs