En Sıcak Konular

Kaçakçı albay yakalandı

6 Eylül 2007 21:05 tsi
İzmir'in Bergama ilçesinde kepçeyle tarihi eser bulmak amacıyla kazı yaparken düzenlenen operasyonda, liderliğini Ankara'da görevli Jandarma Pilot Albay D.Ö.'nün yaptığı ve aralarında 2 jandarma astsubayının da bulunduğu bir şebeke ortaya çıkartıldı.

SİT alanında kazı yaparak buldukları tarihi eserleri yurtdışında bağlantıya geçtikleri kişilere sattıkları ileri sürülen Albay D.Ö. ve 21 kişi sevkedildikleri adliyede tutuklandı. 22 kişilik şebekenin bugüne kadar 1 milyon YTL'lik kaçakcılık yaptıklarıda ileri sürüldü.

Bergama İlçesi çevresinde bir süredir kaçak kazı yapıldığı ihbarını alan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin sürdürdüğü araştırmaların ardından bölgede kazı çalışması yapacak olan kişilerin kimlikleri belirlenerek takibi alındı. Telefon dinlemelerinden ve takiplerden şebeke elemanlarının Bergama ve Çandarlı ilçeleri arasında kalan Zeytindağ bölgesinde kazı yapacakları ortaya çıkartıldı.

ŞEBEKE LİDERİ ALBAY ÇIKTI

Zeytindağ bölgesindeki SİT alanda şebeke elemanlarının iş makinasıyla kazı çalışmalarına başlamalarının ardından jandarma ekipleri de operasyona başladı. Baskınla birlikte büyük şaşkınlık yaşayan şebeke elemanları gözaltına alındı. Kazı yapanların yakalanmasının ardından genişletilen operasyonda, kazıları ve tarihi eser kaçakçılığını koordine eden şebeke lideri konumundaki Jandarma Pilot Albay D.Ö. birlikte çevre kontrolü yaptığı Bergama İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Astsubay S.D. ve Karşıyaka İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Astsubay V.K.'yle yakalandı. Albay ve astsubayların da kazı sırasında çevrede devriye yaparak olası şüpheli gördükleri durumlarda elemanlarını uyardıkları ortaya çıktı.

22 KİŞİ GÖZALTINDA

Gözaltına alınan 15 zanlı, Bergama İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Yakalananlar arasında 1 albay ve 2 astsubayın da bulunması jandarma ekiplerini de şaşkına çevirdi. Gözaltındaki zanlıların sorgularının ardından şebekeyle bağlantı kurdukları belirlenen 7 kişi daha gözaltına alındı.

İfadelerde, şebeke elemanlarının tarihi yönden zengin olan Bergama ilçesi çevresinde kazı yaptıkları, buldukları lahitleri ya da tarihi eserleri, yurt dışından bağlantıya geçtikleri kişilere sattıkları belirlendi. Bu güne kadar çok sayıda kazı yaparak tarihi eser bulunan şebekenin 1 milyon YTL'lik kazanç elde ettiği de ileri sürüldü. Albay D.Ö.'nün de görevli olduğu Ankara'dan kazıları koordine etmek için geldiği tespit edildi.
Sorgularının ardından Bergama adliyesine sevkedilen ve aralarında bir albay ile iki astsubayında bulunduğu 22 kişi tutuklandı.
 
hürriyet



Bu haber 727 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,982 µs