En Sıcak Konular

'Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı kaldırıldı'

9 Ekim 2014 17:36 tsi
'Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı kaldırıldı' Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'da huzur ve sükunetin hakim olduğunu belirterek, saat 18.00'den itibaren uygulanmasına daha önce karar verilen sokağa çıkma yasağının kaldırıldığını bildirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'da Kobani eylemleriyle ilgili açıklama yaptı.

Diyarbakır'da huzur ve sükunetin hakim olduğunu belirten Eker, saat 18.00'den itibaren uygulanmasına daha önce karar verilen sokağa çıkma yasağının kaldırıldığını bildirdi.

Eker, ''Diyarbakır'da 124 bina saldırıya uğradı. 34 okul ve 15 banka şubesi zarar gördü. 116 kişi gözaltına alındı'' dedi.

Bakan Eker özetle şunları söyledi:

''Gelinin durum itibarıyla sokağa çıkma yasağına gerek olmadığına karar verildi. Daha önce 18.00'den itibaren uygulanacağı ilan edilen sokağa çıkma yasağı uygulaması son bulacaktır.  Az sonra Valiliğimizin sitesinden bu duyurulacaktır. Sokağa çıkma yasağı konusunda vatandaşlarımızın gösterdiği hassasiyet ve duyarlılıklarından ötürü teşekkür ediyorum.

'37 YARALININ TEDAVİSİ SÜRÜYOR'
Olaylarda 10 vatandaşımız Diyarbakır’da hayatını kaybetti. Otopsileri tamamlanan vatandaşların cenazeleri ailelerine teslim edildi. An itibarıyla 37 yaralının tedavisi sürüyor.

Diyarbakır merkez ve ilçelerinde 124 bina saldırıya uğradı zarar gördü. Bir kısmı özel işyerleri, marketler. 14 tane resmi bina, 15 banka şubesi ve 10’u kullanılamaz hale gelen 34 okul. 8’i kent merkezinde 26’sı da taşra ilçelerinde meydana geldi.

Resmi binalarda okullarda PTT Bank ve diğer banka şubeleriyle ilgili yağma olayları da oldu. Bismil İlçe Tarım Müdürlüğü'nde 8 bilgisayar 4 yazıcı ile birlikte yağmalandı. Güvenlik kameraları tahrip edilmiş. PTT Bank’tan kıymetli evrak para vesaire alınıp götürülmüş. Marketlerden de eşya alınıp götürüldüğü biliniyor.

47 ARAÇ TAHRİP EDİLDİ
27 özel, 20 resmi araç tahrip edildi. 5 parti binası, 36 tane de şehrin güvenliğini sağlamada kullanılan MOBESE kameralar zarar görmüş.

Bu haber 994 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,970 µs