En Sıcak Konular

Türk sinemasının İspanya çıkarması

9 Ekim 2014 13:51 tsi
İspanya'daki film festivalleri arasında San Sebastian'dan sonra uluslararası boyutta en çok tanınan, Valladolid kentindeki "Seminci" uluslararası film festivali, bu yıl Türk sinemasını konuk ediyor.

18-25 Ekim'de 59'uncusu gerçekleşecek festivalde, "Türk Sinemasının Altın 10 Yılı (2004-2014)" adı altında 20'ye yakın Türk filmi İspanyol sinemaseverler ile buluşacak.
 
"Kader", "Yazı Tura", "Beynelmilel", "Takva", "Sonbahar", "Tatil Kitabı", "İki Dil Bir Bavul", 11'e 10 kala", "Köprüdekiler", Uzak İhtimal", "Çoğunluk", "Tepenin Ardı", "Aşk Tesadüfleri Sever", "Sen Aydınlatırsın Geceyi", "Meryem", "Kelebeğin Rüyası", "Ben O Değilim", "Siyah Beyaz" ve "Jin" adlı Türk filmlerinin gösterileceği festivale, yönetmen Zeki Demirkubuz, sinema oyuncularından Güven Kıraç, Kenan İmirzalıoğlu, Taner Birsel, Ercan Kesal, Görkem Yeltan, Belçim Bilgin gibi isimlerin gelmesi öngörülüyor. Festival kapsamında 23 Ekim "Türk Günü" olarak belirlenirken, bu vesile ile Türk sineması, diğer sanat dalları, kültür ve turizmin daha yakından tanıtılması hedefleniyor.
 
Festivalin ana yarışma bölümünde Kutluğ Ataman'ın "Kuzu" ve Umut Dağ'ın "Betondaki Çatlaklar" adlı filmleriyle, "Punto de Encuentro" bölümünde Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu'nun "Gözümün Nuru" ve Nazlı Eda Noyan ve Dağhan Celayir'in "Bir Fincan Türk Kahvesi" adlı kısa filmi de gösterilecek. Yönetmen Cem Kaya'nın "Remake, Remix, RipOff" adlı belgeseli de festivalin "Tarih Zamanı" adlı belgeseller bölümünde izleyici ile bulaşacak.
 
Gezici Festival Genel Sekreteri ve Ankara Sinema Derneği Başkanı Ahmet Boyacıoğlu'nun moderatörlüğünde 23 Ekim'de gerçekleştirilecek panelde de Türk sineması tartışılacak ve Türk sinematografisinin anlatıldığı İspanyolca dilindeki ilk kitap olan "Türk Sineması Sözlüğü"nün tanıtımı yapılacak.
 
Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Seminci festivali arasında yapılan anlaşmaların ürünü olarak Türk sinemasının Valladolid'e gelecek olmasıyla ilgili açıklama yapan Seminci Festival Direktörü Javier Angulo, farklı kültürlere açık bir festival olan Seminci'ye renk kattığı ve finansman desteği sağladığı için Kültür ve Turizm Bakanlığı ve işbirliğinden dolayı Türk Hava Yolları'na teşekkür etti.
 
Geçen yıl 65 bin izleyiciye ulaşan Seminci'nin bütçesi, ekonomik krizin etkisiyle geçen yıl olduğu gibi 2 milyon 282 bin 404 avro olarak açıklandı. Festivalde dağıtılacak para ödülünün de 152 bin avro olacağı bildirildi.
 
aa
 

Bu haber 516 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,435 µs