En Sıcak Konular

Eylül ayında en çok dolar kazandırdı

9 Ekim 2014 10:32 tsi
Eylül ayında Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi ve Tüketici Fiyat Endeksi ile indirgendiğinde en fazla reel getiriyi dolar sağladı.

Eylül ayında Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ve Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde en fazla reel getiriyi dolar sağladı.
 
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), finansal yatırım araçlarının eylül ayına ilişkin reel getiri oranlarını açıkladı.
 
Buna göre, geçen ay en yüksek reel getiri, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 1,43, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 2,15 ile dolarda gerçekleşti.
 
Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yatırım araçlarından külçe altın yüzde 2,94 reel getiri sağlarken, BIST 100 Endeksi yatırımcısına yüzde 1,92, avro yüzde 1,70 ve Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) yüzde 0,17 kaybettirdi.
 
TÜFE ile indirgendiğinde DİBS yüzde 0,56 ve mevduat faizi yüzde 0,27 reel getiri sağlarken, külçe altın yüzde 2,26, BIST 100 Endeksi yüzde 1,23, avro yüzde 1 kaybettirdi.
 
Dolar üç aylık değerlendirmeye göre, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 2,27, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 3,62 ile en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olurken, avro Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 2,89, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 1,61 ile en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.
 
Altı aylık değerlendirmeye göre, BIST 100 Endeksi Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 19,49, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 18,17 ile yatırımcısına en yüksek kazancı sağladı. Aynı dönemde külçe altın, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 8,77, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 9,78 ile en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.
 
Yıllık en çok dolar kazandırdı
 
Yıllık olarak değerlendirildiğinde, dolar TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 0,59 ile yatırımcısına en fazla reel getiriyi sağlayan finansal yatırım aracı oldu.
 
Öte yandan, külçe altın Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 8,49, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 7,67 ile en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

aa


Bu haber 411 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,384 µs