En Sıcak Konular

Ali İsmail Korkmaz davasında 4.duruşma

9 Ekim 2014 10:18 tsi
Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın, Eskişehir'deki Gezi Parkı odaklı eylemde darbedilerek hayatını kaybettiği iddiasıyla açılan davanın 4. duruşması saat 09.30'da Kayseri'de başladı.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın dördüncü duruşması, Adliye binasının zemin katında duruşma salonuna çevrilen konferans salonunda yapılıyor. Çeşitli illerden gelen ve müdahil olmak isteyen avukatlar salonu tamamen doldurdu.
 
Duruşmada, tutuksuz yargılanan polisler Hüseyin Engin, Şaban Gökpınar, Yalçın Akbulut, tutuklu sanıklardan polis Mevlüt Saldoğan ile Muhammed Vatansever, Ramazan ve İsmail Koyuncu, Ebubekir Harlar hazır bulundu.
 
Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel, babası Şahap ve ağabeyi Gürkan Korkmaz, ellerinde Ali İsmail Korkmaz'ın fotoğrafıyla duruşma salonuna geldi. Aileyi salonda bulunan avukatlar karşıladı.
 
Anne Emel Korkmaz, jandarma ekiplerinin arasında salona gelen sanıkları görünce "Katiller sizi, inşallah hayatınız boyunca hep böyle korumalarla gelirsiniz, Allah belanızı versin" diyerek tepki gösterdi.
 
Duruşmayı Uluslararası Af Örgütü'nden bir gözlemci de takip ediyor.
 
Duruşma için gelen gruplarla polis arasında arbede
 
Öte yandan, dava dolayısıyla sabah erken saatlerden itibaren polis Adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. TOMA'lar ise İl Emniyet Müdürlüğü önünde bekletiliyor.
 
Kaldırım Caddesi ile Erkilet Bulvarı'nın Adliye kavşağına kadar olan bölümünü trafiğe kapatan polis, 3 farklı arama noktası oluşturdu.
 
Duruşmayı izlemek için farklı illerden gelen gruplar da İstasyon Mahallesi'ndeki pazar yerinde toplandı.
 
Buradan Kaldırım Caddesi'ni takip ederek, spor tesisleri önündeki arama noktasına kadar sloganlar atarak yürüyen yaklaşık 100 kişilik grup, aranmadan kendileri için ayrılan bölüme geçmek istedi.
 
Bu sırada gruptakilerle polis arasında arbede yaşandı. Olaylarda yaralanan 2 kişi ambulansla Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
 
Olaylara karışan biri kadın 5 kişi polis tarafından gözaltına alındı.
 
Grup temsilcileri ile polis arasındaki görüşmelerin ardından arama noktası kaldırıldı. Ancak, gruptakiler gözaltına alınan arkadaşları  serbest bırakılmadan kendileri için ayrılan alana girmeyeceklerini belirterek, Kaldırım Caddesi'nde bekleyişini sürdürüyor.

aa


Bu haber 408 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,708 µs