En Sıcak Konular

DTP'li belediye askere su vermedi

6 Eylül 2007 19:53 tsi
Cizre'nin DTP'li Belediyesi Hisar Tabur Komutanlığı'nın, içme suyu talebini geri çevirdi..

ŞIRNAK’ın Cizre İlçesi'nde DTP'li Belediye su isteğini geri çevirdiği Hisar Tabur Komutanlığı'nın, ilçe merkezine Çağlayan Köyü'nden gelen içme suyunu hattına kaçak bağlantı yaptığını ileri sürdü.

Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Eliş, ilçenin içme suyu ihtiyacının yüzde 80'ini sağlayan ana su şebekesine, 90 santimlik boru eklenmesi ile kaçak hat döşendiğinin tespit ettiklerini söyledi. Eliş, Hisar Tabur Komutanlığı'nın kendilerine su için daha önce başvurduğunu, ancak askeri yetkililere ilçeye gelen suyun yetersiz olduğunu söyleyerek olumsuz yanıt verdiklerini anlattı.

Başkan Yardımcısı Eliş, yaklaşık bir hafta boyunca ilçeye içme suyunun yetersiz gelmesi üzerine ekipleri Çağlayan su hattına gönderdiklerini belirterek, şu iddialarda bulundu:

“Yapılan incelemede hattın delindiği ve 90’lık polieten boru eklenerek su hattı bağlandığı ve suyun Hisar Tabur Komutanlığı'na gittiği tespit edildi. Askeri yetkililer, su sorununu çözmek için Köy Hizmetleri'ne ihale verdiklerini söylediler. Köy Hizmetleri'nin de ihaleyi başka bir müteahhit firmaya verdiğini öğrendik. 31 Ağustos’ta avukatımız nezdinde yetkili mercilere müracaatta bulunduk. Mahkeme heyeti ile beraber iki gün önce keşfe gidecektik. Ancak Hisar Taburu'na yakın bir yerde güvenlik gerekçesi nedeni ile askerler tarafından geri çevrildik.'' İçişleri Bakanlığı'nca ‘örgüt propagandası’ yaptığı gerekçesiyle görevden alınan Cizre eski Belediye Başkanı DTP'li Aydın Budak ise, 100 bine yakın insanın yaşadığı ilçede askerlerin belediyeden izin almadan kendilerine su hattı çekmelerini doğru bulmadıklarını söyledi. Nevruz kutlamaları sırasında yaptığı konuşmada ‘İmralı'ya selam, nevruzun kutlu olsun’ dediği için hakkında açılan davada bir üsre tutuklu kalan Budak, ilçede yaşayanların mağdur olmaması için su sorununun çözümlenmesi gerektiğini söyledi.

vatan



Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,646 µs