En Sıcak Konular

Bayrak indirmeye çalışanlara silahlı müdahale

8 Ekim 2014 20:41 tsi
Siirt'teki olaylar devam ederken, bir iş yerindeki Türk bayrağını indirmeye çalışan göstericilere iş yeri sahibi tarafından silahla ateş açıldı. Bir göstericinin yaralandığı olayda göstericiler iş yeri sahibini yaraladı.

Edinilen bilgiye göre olay, Siirt merkezinde meydana geldi. Tillo Caddesi üzerinde bulunan bir akaryakıt istasyonunda asılı olan Türk bayrağını indirmeye çalışan göstericilere, istasyon sahibi müdahale etti. Tüm ikazlara rağmen provokatörlük yapmaya devam eden göstericiler Türk bayrağının asılı bulunduğu direği tırmanmaya başladı. Bayrağı indirmeye çalışan göstericilere iş yeri sahibi silahla ateş etti. Olayda 1 kişi ağır yaralandı. Bunun üzerine göstericiler istasyon sahibini linç etmeye çalıştı. İstasyon sahibi ve yaralı gösterici ağır yaralı olarak kaldırıldıkları Siirt Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

CİZRE'DE OLAYLAR YENİDEN BAŞLADI
 

Şırnak'ın Cizre ilçesinde olaylar tekrar başladı. Polis izinsiz gösteri düzenleyen guruplara müdahale etti. IŞİD'in saldırılarını protesto etmek amacıyla kepenklerin iki günden bu yana kapalı olduğu Cizre'de olaylar akşam saatlerinden yeniden başladı. Cudi Mahallesi'nin ara sokaklarında toplanan yüzleri maskeli bir grup E-24 Uluslararası Karayolu üzeri Güneş Oteli ve İpekyolu Cami mevkiinde yolda lastiklerden ateş yakıp barikatlar kurup izinsiz gösteri yapmak istedi. Olay yerine sevk edilen polis ekipleri bir müddet göstericilerin dağılmasını bekledi. Ancak göstericiler polis zırhlı araçlarına taş, havai fişek molotofkokteylleri ile saldırdı. Polis göstericilere gaz bombaları ile müdahale ederek dağıtmaya çalıştı. Polisle göstericiler arasındaki olaylar Cudi Mahallesi'nin ara sokaklarında devam ederken, güvenlik güçleri, Hükümet Konağı başta olmak üzere bütün kamu binalarının etrafında zırhlı araçlarla geniş güvenlik önlemi aldı. İlçede olaylar devam ediyor.

sabah.com.tr


Bu haber 640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    26,364 µs