En Sıcak Konular

IŞİD şehrin içine çekildi

8 Ekim 2014 18:39 tsi
AP'nin haberine göre, son iki gündür gerçekleştirilen hava saldırılarında yoğun şekilde etkilenen IŞİD militanları Kobani şehrinde ele geçirdikleri binalara sığınıyor.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre IŞİD'e 14 hava saldırısı düzenlendi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin iddiasına göre, IŞİD militanları hava saldırılarına en az 45 kayıp vermişti.

'İYİ SALDIRILARDI'

Kobani Dış İlişkiler Sorumlusu İdris Nassan, "Hava saldırıları yardımcı oldu. İyi saldırılardı ancak istediğimiz kadar verimli olmadılar. Kobani hala tehlike altında ve tehlikenin sonlanması için bu saldırıların yoğunlaşması gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Nassan, "IŞİD militanları hava saldırıları ve YPG'nin pusularına pek çok kayıp verdi. Militanlar daha fazla kayıp vermemek için için şehrin içine çekildi.

14 YENİ HAVA SALDIRISI DÜZENLENDİ

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), ABD  ordusu ve koalisyon güçlerinin, Suriye ve Irak'ta, terör örgütü IŞİD hedeflerine  yönelik 14 yeni hava saldırısı daha düzenlediğini bildirdi.

CENTCOM'un açıklamasına göre, IŞİD'in Suriye'deki hedeflerine,  bombardıman, savaş uçakları ve insansız hava araçlarıyla dokuz saldırı gerçekleştiren ABD ordusu ve koalisyon güçleri, savaş uçakları ve insansız hava  araçları kullanarak örgütün Irak'taki hedeflerine beş saldırı düzenledi.

KOBANİ'DE 6 SALDIRI

Suriye'de, Kobani (Ayn el Arap) kentinin güneyinde ve güneybatısında  düzenlenen altı saldırıda örgütün bir silahlı personel taşıyıcısı, dört silahlı aracı ve iki ağır silahı imha edilirken, örgütün bir silahlı aracına da hasar  verildi. Rakka'nın kuzeybatısındaki iki saldırıda IŞİD'in ve örgütle bağlantılı  savaşçıların eğitim kampına saldırı düzenlenirken Deyru'z Zor'un kuzeybatısındaki  saldırıda ise örgütün bir tankı kullanılmaz hale getirildi.

Irak'ta, Felluce'nin doğusundaki saldırıda IŞİD'in bir kontrol noktası  ve silahlı aracı imha edildi. Ramadi'nin batısı ve kuzeybatısındaki iki saldırıda  örgütün kontrolünde bulunan üç bina yıkıldı, iki binaya hasar verildi, bir  kontrol noktası ve iki uçaksavar topçusu imha edildi. Sincar dağlarının  kuzeydoğusundaki saldırıda ise örgütün bir silahlı aracı kullanılamaz hale  getirildi. Açıklamada Sincar'ın kuzeydoğusundaki hedefe yönelik bir hava  saldırısının ise başarısızlıkla sonuçlandığı kaydedildi.

Suriye'deki hava saldırılarına Birleşik Arap Emirlikleri,  Irak'takilerine ise Birleşik Krallık ve Hollanda destek verdi.

Açıklamada, uçakların operasyonların ardından bölgelerden güvenli  biçimde ayrıldığı belirtildi.

Milliyet


 

Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,242 µs