En Sıcak Konular

Fransa'dan "tampon bölge"ye destek

8 Ekim 2014 16:43 tsi
Fransa'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Türkiye'nin Suriye sınırında sivillerin korunması için bir tampon bölge oluşturma fikrine destek verdiğini açıkladı.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la telefonda görüştü.

Fransa Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Hollande'ın Erdoğan'la Suriye'nin kuzeyindeki ve Kobani'deki kaygı verici durumu görüştükleri belirtildi. Açıklamada iki liderin Suriye'deki ılımlı muhalefete IŞİD ve Esed rejimine karşı mücadelede daha fazla yardım etmenin gerekliliği konusunda fikir birliği içinde oldukları bildirildi.

Hollande'ın, Suriye'nin kuzeyindeki nüfusun katliama maruz kalmaması gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, Erdoğan'ın Suriye ile Türkiye arasında sivillerin korunması için bir tampon bölge oluşturma fikrine destek verildiği kaydedildi.

Açıklamada Irak'taki duruma ilişkin ise iki liderin bölgede IŞİD'e karşı mücadeleye destek verdikleri hatırlatıldı. Liderlerin Irak'ta kalıcı siyasi çözümün sünni nüfusun ve temsilcilerinin yönetime katılımıyla gerçekleşeceğini kaydettiği belirtildi.

Erdoğan Türkiye'nin Kobani'den kaçanlara yönelik yardımlarını anlattı

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada da Erdoğan ve Hollande'ın, IŞİD başta olmak üzere terörle mücadele ve bu konuda işbirliğinin büyük önem taşıdığını vurguladıkları belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye olarak Kobani'den IŞİD teröründen kaçan yaklaşık 200 bin kişiye de kapıları açtıklarını, kendilerine yardım eli uzatılan bu insanlardan yaralı olanların tedavisinin Türk hastanelerinde yapıldığını Hollande'a da anlattığı kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu çerçevede, 2 Ekim 2014'teTBMM'de tezkerenin kabul edimesinin IŞİD ve diğer terör örgütleriyle mücadele açısından büyük önem taşıdığına dikkati çektiği görüşme sırasında, Suriye'de uçuşa yasak bölge ve yerlerinden edilen insanlar için bir güvenli bölge oluşturulmasının önem taşıdığını da vurguladığı belirtildi.

Görüşmede, Irak'taki yeni hükümetin kapsayıcı bir yaklaşımla ülkedeki tüm kesimleri kucaklamasının, halihazırdaki ordunun profesyonel bir yapıya kavuşturulmasının önemli olduğuna değinildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın en kısa sürede bir araya gelme hususunda da mutabık kaldıkları ifade edildi.

AA



Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,345 µs