En Sıcak Konular

İzinsiz gösterilerde ölü sayısı 19'a yükseldi

8 Ekim 2014 16:07 tsi
IŞİD'in saldırıları bahane edilerek düzenlenen izinsiz gösteriler devam ederken, yaşanan olaylarda ölenlerin sayısı 19'a yükseldi.

Siirt'te IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösteride yaralanan bir kişi öldü.

Siirt'in çeşitli mahallelerinde IŞİD'in saldırıları bahane edilerek düzenlenen izinsiz gösteriler devam ediyor.

Doğan Mahallesi'ndeki olaylar sırasında göstericilerin yaralı bir şekilde Halk Eğitim Merkezi önüne getirerek 112 Acil Servis ekiplerine teslim ettikleri Davut Nas (19) kaldırıldığı Siirt Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Ölü sayısı 19'a yükseldi

Diyarbakır'da yaşanan olaylarda yaralanan 2 kişinin tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesi sonucu ölü sayısı 10'a yükseldi.

Olaylarda şimdiye kadar Diyarbakır'da 10, Siirt'te 3, Mardin'de 3, Batman, Muş ve Van'da da birer olmak üzere toplam 19 kişi yaşamını yitirdi.

Diyarbakır'da IŞİD bahanesiyle yaşanan olaylarda hayatını kaybeden 8 kişinin isimlerinin Mahsum Çoban, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak, Turan Yavaş, Süleyman Kale, Yusuf Tokur, Mahmut Enez ve Riyad Güneş olduğu bildirildi.

Yaşamını yitiren diğer 2 kişinin kimlik tespit çalışmaları sürüyor. Otopsi işlemi tamamlanan cenazeler ise toprağa verilmek üzere ailelerine teslim edilme başlandı.

Ölenlerden 4'ünün Bağlar ilçesindeki olaylarda Şeyh Şamil Mahallesi'nde faaliyet yürüten Köy-Der'e yönelik saldırıda yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Göstericilerin olaylar esnasında Hüda Par İl Başkanlığının yanı sıra Cami-Der ile Yusufi-Der'e de saldırıda bulundukları bildirildi.

Ağrı

Öte yandan Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde terör örgütü IŞİD'e tepki bahanesiyle, Türk bayrağını indirerek yakan şahıslardan biri yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Doğubayazıt Çok Programlı Lisesi bahçesine giren ve Türk bayrağını indirerek, yakan şahısların kimlikleri belirlendi.

İnceleme yapan polis ekipleri, S.Ç'yi evinde gözaltına aldı. Olaylara karıştığı belirlenen B.Y'nin de yakalanması için çalışma başlatıldı.

Tunceli

Terör örgütü IŞİD'in Kobani'ye saldırmasını protesto eden grupların izinsiz gösterileri nedeniyle Tunceli'de eğitime bugün ve yarın ara verildi.

Tunceli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Son dönemde ülkemizde ve ilimizde yaşanan toplumsal olaylar ve sendikaların iş bırakma eylemleri, okullarımızda eğitim-öğretimin sağlıklı şekilde yapılmasını engellemektedir. Yaşanan bu olaylar nedeniyle öğrencilerimizin, ailelerinin bilgileri dışında bu türden toplumsal olaylara ve kamu düzenini bozmaya yönelik girişimlere alet edilmemesi için Tunceli merkezde bulunan tüm resmi ve özel okullar iki gün süreyle tatil edilmiştir" ifadesine yer verildi.

Kars

Kars'ta, Kobani'de yaşanan olayları protesto etmek amacıyla toplanarak AK Parti Kars İl Başkanlığı'na yürümek isteyen gruba izin verilmedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Kars İl Başkanlığı önünde toplanan grup, sloganlar atarak Faik Bey Caddesi üzerindeki aslan heykeli önüne kadar yürüdü.

Burada önlem alan polis ekipleri, AK Parti Kars İl Başkanlığı'na yürümek isteyen grup üyelerine izin vermedi. Grup, açıklama sonrası olaysız dağıldı.

Van

Van Valiliği, terör örgütü IŞİD'in Kobani'ye saldırmasını protesto eden grupların dün kentte verdiği zararla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, dün kent merkezi ile Erciş, Muradiye, Özalp ve Başkale ilçelerinde bazı grupların kanunsuz gösteri ve vandalist eylemler yaptığı, eylemlerin ardından göstericilerin zarar verdiği kamu kurumları ve iş yerlerinde hasar tespit çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.

Açıklamada, Van Merkezde 'Bediüzzaman Kur'an Kursu' inşaatını yakmak isteyen göstericilere karşı mukavemet gösteren bir vatandaşın çıkan arbedede silahla vurularak hayatını kaybettiği vurgulanarak, "Aynı olaylarda göstericiler tarafından atılan taş, şişe ve benzeri cisimlerin isabet etmesi sonucu 31 güvenlik görevlisi ile 3 vatandaş çeşitli yerlerinden yaralanmıştır" bilgisi paylaşıldı.

İl genelindeki eylemlerde 118 iş yeri, 17 kamu binası, 7 banka, 5 siyasi parti binası, 35 özel ve 19 resmi araç, 7 MOBESE sisteminde hasarlar oluştuğu bildirilen açıklamada, çok sayıda trafik lambası, elektrik direği ve reklam panosunun tahrip edildiği kaydedildi.

Olayların daha fazla büyümemesi için Erciş ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiği kaydedilen açıklamada, askeri birliklere ise Van merkez ve Erciş ilçesinde sorumluluklar verildiği belirtildi.

Mersin

Tarsus ilçesinde terör örgütü IŞİD'e tepki bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösteriler sırasında yakılarak zarar verilen bir okul tatil edildi.

Gece meydan gelen olaylar sırasında molotofkokteyli atılan Tarsus Fen Lisesi'nin bahçesindeki bekçi kulübesi, yemekhanesi, memur odaları ve koridoru yanarken, camları da kırıldı. Meydana gelen olaylar nedeniyle okul tatil edildi.

Bitlis

Tatvan, Ahlat, Güroymak ilçelerinde terör örgütü IŞİD'in Kobani'ye saldırmasını protesto eden grupların izinsiz gösterilerinde, okullar, kamu binaları ve iş yerleri zarar gördü.

Ahlat ilçesinde HDP İlçe Örgütü öncülüğünde çarşı merkezinde bir araya gelen grup, basın açıklamasının ardından olay çıkardı.

Polise taş ve molotofkokteyli ile saldıran gruba polis, tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale etti.

Ara sokaklara dağılan grup, market, banka ATM'si ve Selçuklu İlköğretim Okuluna taşla saldırdı. Göstericiler, okul önündeki Atatürk büstüne zarar verdi. Saldırıda okulun camları kırıldı. Gerginliğin devam ettiği ilçede, eğitime bir gün ara verildi.

Tatvan ilçesinde ise gece saatlerinde düzenlenen izinsiz gösteri nedeniyle, bazı banka ATM'lerine, iki okula ve bazı işyerlerine zarar verildi.

Belediye ekipleri sabahın erken saatlerinde cadde ve sokaklarda temizlik ve onarım çalışması başlatırken, kaymakamlık ve emniyet ekipleri zarar tespit çalışması başlattı.

Adilcevaz ilçesinde de çarşı merkezinde bir araya gelen HDP'liler yaptıkları basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Güroymak ilçesinde de gece düzenlenen izinsiz gösteride öğretmenevinin camları kırıldı ve bazı banka ATM'leri zarar gördü.

Eğitim-Sen

Eğitim-Sen Elazığ Şubesi üyeleri, terör örgütü IŞİD'e tepki göstermek için oturma eylemi ve basın açıklaması yaptı.

Hozat Garajı önünde toplanan sloganlar atarak Postane Meydanına kadar yürüdü. Burada Eğitim-Sen Şube Başkanı Fuat Koç'un açıklama yapmasının ardından bir süre oturma eylemi yapan grup, atılan sloganların ardından dağıldı.

Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,386 µs