En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'ndan sağduyu çağrısı

8 Ekim 2014 15:36 tsi
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bütün yurttaşlarıma sağduyu çağrısı yapıyorum, 'provokasyonlara gelmeyin' diyorum. Sağduyulu olmak zorundayız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Salihli'de partisi tarafından düzenlenen Üzüm Mitingi'ne katılmak üzere Adnan Menderes Havalimanı'ndan hareket ederek, yol üzerindeki Derbent, Urganlı ve Gökkaya mahallelerinde köylülerle sohbet etti.

Gökkaya mahallesinde bir vatandaş, Kılıçdaroğlu'nun geçişi sırasında elindeki çuvalda bulunan kuru üzümleri yola döktü.

Salihli'ye geçen ve Kent Meydanı'nda düzenlenen mitingde parti otobüsünün üzerinden konuşan Kılıçdaroğlu, ülke genelinde İŞİD bahanesiyle düzenlenen protesto olaylarına dikkati çekti.

"Türkiye'yi görüyorsunuz kaç vatandaşımız öldürüldü, geriye dönüyoruz, yeni sıkıyönetim başladı, yine iç kavgalar başladı" diyen Kılıçdaroğlu, tüm vatandaşların 12 yıldır ülkeyi kimin yönettiğini kendilerine sorması gerektiğini ifade etti.

Vatandaşın, ülkeyi çatışma ortamına getirmesi için iktidara görev vermediğini, huzur, barış ve kardeşlik istediğini, herkesin karnının doyduğu bir ülke istediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Geldiler kendi ceplerini doldurdular, vatandaşa değil yandaşa hizmet ettiler" diye konuştu.

Gediz Ovası'na tüm dünyanın imrendiğini, tarım adına ihtiyaç duyulan her şeyin en iyisinin bu ovada bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, ovada dünyanın en güzel üzümünün üretildiğini söyledi.

Çekirdeksiz sultani üzümün kilogramının 2,5 liraya mal olduğunu ancak üreticinin üzümünü şu anda 2-2,5 liradan satabildiğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Eskiden bir kilogram üzümle 1 litre mazot alınırdı, şimdi 2 kilogram üzümle alınabiliyor. Peki sizden bu üzümü 2,5 liraya alıyorlar, dışarıya kaça satıyorlar 2,48 dolara, yani 5,7 liraya. Siz bunun hesabını sormak zorundasınız. Ben Ankara'da soracağım, siz Salihli'de, Manisa'da, İzmir'de sormak zorundasınız. TBMM kürsüsünden de anlatacağız. Çekirdeksiz kuru üzümde dünya birincisi, yaş üzümde dünya yedincisiyiz. Biz bu üreticinin emeğini birilerine yedirmemek gibi bir görev üstlendik. Sözüm söz sizinalınterinizi kimseye yedirmeyeceğiz" dedi.

Ak Parti Manisa Milletvekili Muzzafer Yurttaş'ın "Üzüm 3 liranın altına düşerse ben alırım" dediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bulun deposunu kuyruğa girin, Tariş'e2,5 liraya satacağınıza o 3 liradan alsın" dedi.

Milletin efendisi olan çiftçinin borç batağına düştüğünü, efendi olmaktan çıkarıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, üzümdeki sorunun lisanslı depoculukla çözülebileceğini söyledi.

Kuru üzümde bir numara olan Türkiye'nin dünya fiyatlarını da belirlemek zorunda olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, bazı firmaların Mersin'deki serbest bölgeye İran'dan üzüm getirerek Türk malı ambalajıyla sattığını, üreticinin bu konuda da tepkisini dile getirmesi gerektiğini ifade etti.

CHP iktidarında Tariş'i yeniden çiftçi dostu bir kuruluş haline getireceklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Fiskobirlik'i batırdılar şimdi de Tariş'i batırmaya çalışıyorlar" ifadesini kullandı.

Toplumun ortak değerleri

Sadece Ege değil ülkenin diğer bölgelerinde de büyük sıkıntılar yaşandığını, herkesin ülkenin geleceğine şüpheyle bakar duruma geldiğini ifade edenKılıçdaroğlu, hükümete defalarca dış politikasını düzeltmesi gerektiğini, aksi taktirde Türkiye'yi Ortadoğu bataklığına saplayacağını uyarısında bulunduklarını kaydetti.

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz yönümüzü uygarlığa, batıya çevirmişiz, elbette Ortadoğu'ya sırtımızı dönemeyiz, orada akrabalarımız var. Ama Ortadoğu bataklığına askerimizi göndermeyelim. Asker giderse o bataklıktan çıkamaz. Aklı başında hiç kimse bataklığa kendi askerini sürüklemez. Bunu defalarca söyledik, bizi dinlemediler. Doğu ve Güneydoğu'da Atatürk'ün heykelleri yakılıyor, Türk bayrağı indiriliyor. Bir toplumun ortak değerleri vardır. Görüşü, inancı, kimliği ne olursa olsun ortak değerlerimize bağlıyoruz. Bayrağımıza, Mustafa Kemal Atatürk'e, çağdaş uygarlığa bağlıyız. Şimdi hükümete soruyorum, 'ne yapıyorsun sen'. Bir şey yaptığı yok. Ortadoğu'ya sen gittin İŞİD'in eline silah verdin. El Kaide'ye, El Nusra'ya silah gönderdin. Gönderme dedik, 'ben göndermiyorum' dedin. TIR'lar yakalandı, Adana'da mahkeme görülüyor, ama mahkeme haberlerini yayınlamak yasak. Hükümetin ayıpları ortaya çıkmasın diye. Ama biz tüm bu ayıpları ortaya çıkardık. Şimdi bir bataklıktalar ve bataktan çıkmaya çalışıyorlar. Bütün yurttaşlarıma sağduyu çağrısı yapıyorum, 'provokasyonlara gelmeyin' diyorum. Sayğduyulu olmak zorundayız. AKP ülkeyi kan gölüne çevirmek üzere, ben bunun farkındayım, siz de farkındasınız. Ülkeyi yönetemiyorlar. Kendisi sorun olan bir hükümet ülkenin sorunlarını çözemez. Önce hükümetin sorun olmaktan çıkması lazım, vatandaşların derdine derman olması lazım. Ama onların tek dertleri var, cepleri, yandaşları. Emin olun ülkeyi düşünmüyorlar."

Vatandaşın CHP'ye güvenmesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, Soma'daki faciayı unutmadıklarını, unutturmayacaklarını da sözlerine ekledi.

Konvoyda kaza

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun konvoyunda trafik kazası yaşandı. İzmir - Ankara Karayolu Kemalpaşa  ayrımında konvoyda bulunan Süleyman Türk'ün kullandığı DHA'ya ait  34 TM 9475 plakalı görev aracı ile Mustafa Karaduman'ın kullandığı 34 ZM 4677 plakalı TIR çarpıştı. Kaza maddi hasarla atlatıldı. Kılıçdaroğlu, Derbent ilçesinde girdiği kahvehanede kaza geçiren DHA ekibi ile telefonla görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Öte yandan konvoy Turgutlu ilçesinden geçtiği sırada Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu parti otobüsünün önündeki bir kamyonun lastiği patladı. 

AA



Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,258 µs