iyibilgi Ankara iyibilgi Ankara

En Sıcak Konular

Pardon, niye uzun sürecekmiş ki?

8 Ekim 2014 12:25 tsi
Pardon, niye uzun sürecekmiş ki? ABD, ‘IŞİD’le mücadele uzun sürecek, hatta yıllar’ diye bir laf attı ortaya, herkes ‘tabi canım kısa nasıl sürecek zaten’ diye peşinden gidiyor. O takvim kimin elindeyse bilelim, çünkü bize uymayabilir!.. iyibilgi Ankara

IŞİD’e karşı ABD operasyonunun “uzun zaman süreceği, yıllar alacağına” ilişkin baştan alınan “önlem pozisyonu”, zaman geçtikçe Beyaz Saray’ın ABD iç politik dengelerini sürüklemek adına bu işe giriştiği bilgisini daha çok yayıyor dünyaya. Keza, sadece kara güçleri olmadan bu işin hallolmayacağı fikri sadece Türkiye’nin değil neredeyse herkesin!

IŞİD’in diğer terör örgütlerinden veya bölgede daha önce müdahale edilmiş ülkelerden bir farkı var. Hatta bu fark şu anda Kobani’de terör örgütü PKK’ya karşı avantaj yaratıyor. (Mevzi savaşını hiç bilmeyen örgüt, zor anlar yaşıyor.)

IŞİD’in daha düz ve geniş bir arazide, belirgin ve belirlenmiş hedefler vererek hareket etmesi, özellikle koalisyon operasyonlarını ve istihbaratı kolaylaştırıyor. (Öte yandan IŞİD’e yönelik operasyonların sayısının-Kobani dahil-yetersiz olduğuna ilişkin muhalefet ABD içinden bile duyuluyor.)

Kaldı ki, ilgili ülkelerin, Irak ve Suriye’deki yönetimlerin ve dış etkilerin değişimi bu örgütün hayata tutunma damarlarını tahminlerden hızlı kesebilir. Elbette kara operasyonu en önemli darbeyi oluşturacaktır. Hele bu her ülkenin kendi alanında gerçekleştirilirse, daraltılmış bir alanın yok edilmesi ABD teknolojisi için hayli kolay olacaktır.

Peki o halde “uzun süre” söyleminin amacı ne? Bu noktada eldeki takvimin ABD seçim zamanları ve Washington’un son dönemde hayli eleştirilen “yumuşak” dış politikasının her iki partiden de ağır eleştiriler alıyor olması. Bu yüzden Beyaz Saray’ın operasyonu belli bir ritimde tuttuğu iddia ediliyor.

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,076 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    2,704 µs