En Sıcak Konular

Avrupa'da Cebelitarık krizi

7 Ekim 2014 10:17 tsi
İngiltere, Cebelitarık sularında yaşanan ihlalden duyduğu endişeyi İspanya Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Gonzalo de Benito'yu arayarak dile getirdiğini bildirdi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamada, "5 Ekim 2014 tarihinde, etüt çalışması yürüten bir İspanyol araştırma gemisinin İngiliz Cebelitarık karasularını ciddi şekilde ihlal ettiği" belirtilerek, bu durumdan duyulan endişeyi dile getirmek için İngiltere'nin AB İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı David Lidington'ın bugün İspanya Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Benito'yu telefonla aradığı kaydedildi.

Açıklamada Lidington'ın şu ifadelerine yer verildi:
 
"Bu geminin sorumsuz hareketleri ve tehlikeli manevrası sadece yasa dışı olmamakla birlikte, aynı zamanda İngiliz Kraliyet Donanması personeline yönelik önemli bir güvenlik riski oluşturdu. Her ne suretle olursa olsun, İspanyol gemileri hiçbir şekilde ciddi yaralanma veya ölümle sonuçlanabilecek durumları kışkırtmamalılardır. Cebelitarık karasuları, inkar edilemeyecek şekilde Britanya'nın karasularıdır."
 
Lidington açıklamada ülkesinin, Birleşik Krallık'ın egemenliği, Cebelitarık'ın çıkarları, halkı, güvenliği ve ekonomisinin korunması için ellerinden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğini vurguladı.
 
İngiltere ile İspanya arasındaki Cebelitarık gerginliği bir süredir devam ediyor. Cebelitarık sularında yaşanan gerginlikten dolayı İspanyol Büyükelçi Trillo 2011'den beri birkaç kez Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. Gerginlik, İspanyol balıkçıların Cebelitarık açıklarında avlanmalarının engellendiği iddiasıyla başlamıştı.

Sabah


Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,789 µs