En Sıcak Konular

ABD, IŞİD'e karşı ne kadar harcadı?

7 Ekim 2014 09:59 tsi
ABD, IŞİD'e karşı ne kadar harcadı?
Pentagon, terör örgütü IŞİD'le mücadele kapsamında sürdürülen operasyonlarda şimdiye kadar 1,1 milyar dolar harcandığını duyurdu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan açıklamaya göre, IŞİD hedeflerine dönük haziran ortasından beri devam eden hava saldırılarının ülkeye maliyeti 1,1 milyar doları buldu.

Saldırılarda CENTCOM'un sorumluluk sahasında konuşlanmış ABD donanmasına ait uçakların yaklaşık 185 mühimmatı havadan bıraktığı ve 47 Tomahawk füzesinin gemiden fırlatıldığı belirtilen açıklamada, ABD Hava Kuvvetleri'ne ait savaş jetlerinin ise hedeflere yaklaşık 1000 mühimmat bıraktığı bilgisi verildi.

Hava kuvvetlerinin saldırılarının maliyetine ilişkin rakam belirtilmeyen açıklamada, sadece donanmanın Tomahawk füzeleri ve diğer saldırılara ilişkin harcadığı paranın 62 milyon dolar olduğu ifade edildi.

Açıklamada, bugüne kadar örgütün Irak'taki hedeflerine yönelik 266 olan hava saldırısının sayısının Suriye'de 95 olduğu bildirildi. Horasan grubunun Halep yakınlarındaki noktalarını hedef alan saldırıların ise 8 olduğu kaydedildi.

ABD'nin Irak'ta, Bağdat Büyükelçiliği'nin güvenlik personeli ile Bağdat ve Erbil'de bulunan ortak operasyonlar merkezindeki çalışanları dahil bin 300'den fazla askeri bulunuyor.

Pentagon, Irak ve Suriye'de sürdürülen operasyonların kesin maliyetine ilişkin rakamları belirlemekte zorlanıyor. Zira Pentagon yetkilileri, hava saldırılarının günlük maliyetinin ortalama 7 ila 10 milyon dolar olduğunu ifade ediyor.

aa

Bu haber 657 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,838 µs