En Sıcak Konular

Ankara‘dan anında cevap

7 Ekim 2014 09:16 tsi
Ankara‘dan anında cevap Övgü ve yergilerin yer aldığı İlerleme Raporu'nun taslak metni Ankara'yla paylaşıldı. Türkiye, 'haksız' eleştirilere bir açıklamayla anında yanıt verecek.

Türkiye'ye yönelik İlerleme Raporu'nu, geçen yıl Kurban Bayramı tatilinde açıklayan ve Ankara'nın sert tepkisi ile karşılaşan Avrupa Birliği (AB), bu yıl aynı hataya düşmedi. Türkiye'deki resmi tatili bu yıl dikkate alan Birlik, yeni İlerleme Raporu'nu yarın açıklayacak.

ÖVGÜYE DEĞER BİRÇOK NOKTA

Taslak çalışması daha önce Ankara ile paylaşılan raporda, Türkiye'deki uygulama ve atılan adımlara yönelik övgüler ve eleştiriler yer alıyor. Raporda, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve yerel seçimlerin, demokratik ve şeffaf koşullarda gerçekleştirildiği görüşü vurgulanacak. Olumlu kalemler arasında "Türkiye'nin Çözüm Süreci konusundaki kararlılığı", "Suriyeli sığınmacılara yönelik yaklaşımı" ve "Ekonomideki başarı" da bulunuyor.

YANIT İÇİN KAPSAMLI ÇALIŞMA

AB'nin Türkiye İlerleme Raporu'nda öne çıkan eleştirileri ise HSYK seçimleri, yargı bağımsızlığı, internet ve basın özgürlüğü ile eğitim alanına ilişkin uygulamalar oluşturacak. Taslak raporda da yer alan eleştirilere yanıt için bir süredir ön çalışma yapan Ankara, 'haksız' olarak nitelediği bu tespitlere iki aşamalı tepki gösterecek. Rapor yayınlandıktan sonra yapılacak bir açıklama ile AB'ye anında ve sert tonda ilk yanıt verilecek.

İLGİLİ KURUMLAR İNCELEYECEK

İkinci aşamada ise eleştiri yöneltilen konular çok daha kapsamlı olarak ele alınacak. İlgili kurum ve kuruluşlar, İlerleme Raporu'nda yer alan eleştirileri satır satır mercek altına alacak ve her iddia, AB ülkelerindeki örneklere de dikkat çekilerek yanıtlanacak. AB Bakanlığı'nda son rütuşları yapılacak olan bu raporlar, yine sert tonda kaleme alınmış bir ön yazıyla mektuplaştırılarak Avrupa Komisyonu'na gönderilecek.

Akşam








Bu haber 637 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,811 µs