En Sıcak Konular

ABD'de İsrail'i destekleyen senatörlere tepki

7 Ekim 2014 09:01 tsi
ABD'de, Filistinle dayanışma içindeki 20 insan hakları grubu, İsrail'i destekleyen New York senatörlerinin ofisi önünde protesto gösterisi düzenledi.

ABD'nin New York kentinde, sistemli şekilde Filistin halkının temel insan haklarını ihlal eden İsrail'i destekledikleri gerekçesiyle New York senatörlerinin ofisinin önünde Filistinle dayanışma gösterisi düzenlendi.
 
Filistinle dayanışma içindeki 20 insan hakları grubunun, New York'ta, Senatör Chuck Schumer ve Gillibrand'ın ofisinin bulunduğu bina önünde ''Filistin'i Desteklemek'' adıyla düzenledikleri gösteri, sabah başlayıp, akşam saatlerine kadar devam etti.
 
Manhattan'da 3'üncü cadde üzerinde, 48'inci ve 49'uncu sokak arasında ofisi bulunan New York senatörleri Schumer ve Gillibrand'ı protesto eden göstericiler, Anadolu Ajansı muhabirine yaptıkları açıklamada, İsrail'in Filistinlilere karşı işlediği insan hakları ihlallere karşı Amerikan kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla gösteriyi düzenlediklerini ve bu konuda sessiz kalmayacaklarını ifade ettiler.
 
Amerikalılara dağıttıkları kağıttaki, ''Birlikte, sesimizi yükselterek, Filistin'in kurtuluşu mücadelesinde, Filistinlilerin kendi geleceğini tayin hakkı için adalet çağrısında bulunuyoruz'' ifadesini okuyan protestocular, senatörlerden ''ABD'nin büyük oranda insan hakları ihlallerinde bulunan bir ülkenin silahlı kuvvetlerine verdiği finansman desteğini kesmesi''ne ilişkin yasanın uygulanmasını istediler.
 
''www.humanizepalestine.com'' adlı veb sayfası üzerinden hizmet veren Filistin'i İnsanileştirmek Grubu üyelerinin İsrail'in saldırıları sırasında hayatını kaybedenlerden bazı Filistinlilerin resmini taşıyıp adlarını okuduğu gösteride, yoldan geçen Amerikalılara Filistin'den bir tat olarak baklava ve yiyecek ikramında da bulunuldu.
 
Gösteriyi destek verenler arasında; ''Adalah NY, CODEPINK NYC; Uluslararası Filistinli Çocukları Savunma; Filistin için Doğrudan Eylem Cephesi (DAFP); Büyükanne Barış Tugayı; JVP-Westchester; Ortadoğu Kriz Mücadelesi; Yukarı Hudson Barış Eylemi Filistin Hakları Komitesi; Filistin Alt-Komitesi, Ulusal Avukatlar Cemiyeti; Kuzey Manhattan Barış ve Adalet Komşuları; SJP SUNY New Paltz; WESPAC Vakfı; Biz Sessiz Olmayacağız'' vakıf ve kuruluşları ile ''New York Eyalet Üniversitesi (SUNY), New York Şehir Üniversitesi'den (CUNY) ve New School''dan öğrenci dernekleri yer aldı.

aa


Bu haber 437 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,799 µs